Olen aikaisemminkin kokeillut mangon ja mustikan liittoa, ja hyväksi sen havainnut. Gluteenittomalle äidille maistuu ensi sunnuntaina britakakku. Tähän aikaan vuodesta on kiva koristella kakut syötävillä kukilla. Koristeluun käytin kermavaahtoa, ruusuja, orvokkeja, pensasmustikoita sekä sitruunamelissan lehtiä.
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista.Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina suorakaiteen muotoon, leivinpaperille ohueksi levyksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle. Paista pohjaa 175 asteessa n. 15 min. eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. Leikkaa pohja kahteen osaan.
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk mangorahkaa
1 prk mangopilttiä
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g kotimaisia mustikoita (kotimaisia siksi, että marjoissa on makua, pakastemustikka käy)
2 dl kuohukermaa
1 prk mangorahkaa
1 prk mangopilttiä
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g kotimaisia mustikoita (kotimaisia siksi, että marjoissa on makua, pakastemustikka käy)
Vaahdota kerma ja sokerit, sekoita joukkoon mangopiltti, sitruunankuoriraaste ja mangorahka.
Kostuta kakkupohjaa hieman sitruunanmakuisella limpparilla tai sitruuna-sokerivesiseoksella. Levitä täyte alimman britakakkupohjan päälle. Ripottele täytekerroksen päälle mustikoita. Nosta kansi päälle ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kostuta kakkupohjaa hieman sitruunanmakuisella limpparilla tai sitruuna-sokerivesiseoksella. Levitä täyte alimman britakakkupohjan päälle. Ripottele täytekerroksen päälle mustikoita. Nosta kansi päälle ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
1 rlk tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
syötäviä kukkia, mustikoita, sitruunamelissan lehtiä
2 dl kuohukermaa
1 rlk tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
syötäviä kukkia, mustikoita, sitruunamelissan lehtiä
Kostutus:
Sitruuna-sokerivesiseos/sitruunanmakuinen virvoitusjuoma
Kuulostaa herkulliselta <3
VastaaPoistaIhanaa tiistai-iltaa!
Kiitos ihana Outi. <3 Aurinkoa päivääsi.
PoistaIhana ohje!
VastaaPoistaVarmasti on hyvää!
Aurinkoista keskiviikkoa!
Kiitos. Kiva, että pidit. :) Aurinkoa sinullekin. Ihanaa, melkein kuin olisi jo kesä.
Poista