Siirry pääsisältöön

Jauheliha-vihannespiirakka



Jokainen gluteenittomasti leipova tietää, että leivonnassa on kyse enemmän raaka-aineista kuin omasta taidosta. Kovin tärkkelyspitoisten tuotteiden kanssa saa aikaan ihan toisenlaisia leivonnaisia. Olen pitänyt aina kotimaisten valmistajien tuotteista, sillä leivonta onnistuu niillä aina. 

Meillä leivotaa paljon myös suolaisia piirakoita. Ja useimmiten teen vain yhden piirakan, en leivo erikseen toista piirakkaa vehnäjauhoista. Siksipä leivonnaiset on saatava maistumaan meille kaikille. Kokeilin pitkästä aikaa Farinan piirakkapohjaseosta. Pohjataikinaan lisäsin valkosipulinmakuista tuorejuustoa tuomaan lisämakua. 

Gluteeniton piirakkapohja:

150 g valkosipulin makuista tuorejuustoa
125 g margariinia/voita
2,5 dl Farinan piirakkapohjaseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

Sekoita tuorejuusto ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.


Täyte:

200 g jauhelihaa
1/3 ps tacomauseseosta
1 sipuli pilkottuna
1/4 parsakaalia 
1/2 punaista paprikaa
muutama iso herkkusieni 
suolaa, pippuria, yrttejä maun mukaan

3 dl juustonmakuista ruokakermaa
2 kananmuna
ripaus suolaa, pippuria, paprikaa

Päälle:

100g juustoraastetta

Pilko sipuli ja paista se yhdessä jauhelihan kanssa. Pilko parsakaali ja keitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Valuta lävikössä. Pilko paprika ja herkkusienet. Leivitä jauheliha-sipuliseos, parsakaali, paprika ja herkkusienet piirakkapohjan päälle. 

Sekoita ruokakerma ja kananmuna keskenään. Mausta. 

Lisää päälle 100g juustoraastetta. Paista 30 min 180-asteisessa uunissa. 





Kommentit

  1. Suolaiset piiirakat on niin hyviä! Nam!

    VastaaPoista
  2. Nam ja miten en ole ikinä hoksannut laittaa jauhelihaa suolaiseen piirakkaan. Kiitos vinkistä ja kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…