sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Mansikkainen raparperikääretorttu

Mansikan ja raparperin liitto on verraton makuelämys. Tämä kesäinen herkku valmistuu nopeasti ja maistuu taivaallisen hyvältä.


Tarvitset:

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljanmakuista rahkaa
sokeria oman makusi mukaan
100g mansikoita pilkottuna pieniksi paloiksi (pakaste tai tuore)
raparperihilloa

Vatkaa sokeri ja kananmunat paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 225-asteessa n. 6 min.
Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille.

Vatkaa kerma vaahdoksi.  Lisää sokeri. Lisää rahka ja mansikat joukkoon.
Kostuta kääretorttupohjaa päärynämehullä. Levitä hillokerros kääretorttupohjalle.
Levitä mansikkakermatäyte hillokerroksen päälle.
Rullaa kääretorttu.








1 kommentti:

  1. Ooh näitä rapsuherkkuja, rapsu on yksinkertaisesti vaan parasta! Rakastan kirpeitä makuja. Kivaa uutta viikkoa Tiina <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...