Raparperiaika on käsillä, ja raparperipiirakka on suurta herkkuani. Tässä piirakassa on vähän kaikkea. Pohjan päällä on raparperikerros, sitten siellä tällä vaniljarahkaa ja päällimmäisenä murotaikinaa. Nam. Kokeilepa.
Edelleen pidän Virtasalmen viljatuotteen jauhoista, niitä löytyy ainakin Prisman ja K-ryhmän hyllyiltä. Tulee niin hyviä taikinoita, ettei edes oikein huomaa gluteenitonta syövänsä.
Pellilliseen piirakkaa
tarvitset:
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl
sokeria
7,5 dl
Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3 tl
leivinjauhetta
3 dl
maitoa
1½ dl
voisulaa
Täyte1:
8dl raparperipaloja
1dl sokeria
(jauhettua kanelia, jos pidät mausta)
Täyte2:
1 prk vaniljarahkaa
1 kananmuna
Muruseos:
150 g
voita
2 dl
sokeria
2 tl
vanilliinisokeria
2 dl vaaleaa
jauhoseosta
Vaahdota
munat ja sokeri. Lisää maito. Sekoita keskenään jauhot ja lisää ne vaahtoon.
Lisää lopuksi voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä
taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita
raparperitäytteen aineet sekaisin ja levitä pohjan päälle.
Tee rahkaseos, lusikoi sinne tänne piirakan
päälle.
Tee
muruseos. Nypi sekaisin muruseoksen aineet ja ripottele se päällimmäiseksi
Paista
piirakka 175 asteessa noin 30 min. Tarjoile kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Rapsupiirakka on ihan ehdottoman suurimmpia herkkujani niin piirakassa, sopassa kuin hajuvesissä. :)
VastaaPoistaVoi kun raparperiä löytäisi jostain hajuvedessäkin. Voisin tykätä. :)
Poista