Siirry pääsisältöön

Raparperipiirakka


Raparperiaika on käsillä, ja raparperipiirakka on suurta herkkuani. Tässä piirakassa on vähän kaikkea. Pohjan päällä on raparperikerros, sitten siellä tällä vaniljarahkaa ja päällimmäisenä murotaikinaa. Nam. Kokeilepa. 
Edelleen pidän Virtasalmen viljatuotteen jauhoista, niitä löytyy ainakin Prisman ja K-ryhmän hyllyiltä. Tulee niin hyviä taikinoita, ettei edes oikein huomaa gluteenitonta syövänsä.


Pellilliseen piirakkaa tarvitset:
 Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
7,5 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa
1½ dl voisulaa

Täyte1:
8dl raparperipaloja
1dl sokeria
(jauhettua kanelia, jos pidät mausta)

Täyte2:
1 prk vaniljarahkaa
1 kananmuna

Muruseos:
150 g voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vaaleaa jauhoseosta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito. Sekoita keskenään jauhot ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita raparperitäytteen aineet sekaisin ja levitä pohjan päälle.
Tee rahkaseos, lusikoi sinne tänne piirakan päälle.
Tee muruseos. Nypi sekaisin muruseoksen aineet ja ripottele se päällimmäiseksi

Paista piirakka 175 asteessa noin 30 min. Tarjoile kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. 

Kommentit

  1. Rapsupiirakka on ihan ehdottoman suurimmpia herkkujani niin piirakassa, sopassa kuin hajuvesissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun raparperiä löytäisi jostain hajuvedessäkin. Voisin tykätä. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…