lauantai 7. toukokuuta 2016

Mansikka-kuohuviinikakku

Mansikkainen kuohuviinikakku

Lueskelin Etelä-Saimaata viikolla ja bongasin sieltä herkulliselta kuulostavan juustokakkureseptin. Muokkasin reseptiä gluteenittomaksi ja enemmän oman suun mukaiseksi. Leivoin kakkupohjaa varten gluteenittomia kanelikeksejä, mutta oikeastaan mikä tahansa gluteeniton keksi käy.

Pohja:
200 g glueenittomia keksejä murusteltuna
70 g voita sulatettuna

Täyte:
5 dl mansikkasosetta (kotimainen pakastemansikka käy)
2 dl kuohuviiniä
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 sitruunan kuori raastettuna
4 rlk sitruunamehua
9 liivatelehteä
1 dl Fresitaa

Koristeluun tuorteita mansikoita, mustikoita, sitruunamelissaa, kermavaahtoa

Vuoraa irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit, ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja jäähdytä jääkaapissa.

Sekoita mansikkasose ja kuohuviini. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto. Lisää tomusorkeri ja mansikkaseos. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella.

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kuumenna kuohuviini kattilassa, ja liuota liivatteet siihen. Anna liivatesoksen jäähtyä hiukan ja lisää se sitten ohuena nauhana mansikka-kermatäytteeseen. Sekoita seosta koko ajan.

Kaada mansikkatäyte keksipohjan päälle. Anna hyytä jääkaapissa mieluusti yön yli. Koristele kakku.






2 kommenttia:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.