Sitruuna-mansikkatrifle on herkullinen keväinen jälkiruoka. Eilen vein ystäväpariskunnalle mukanani ison kulhon trifleä. Jälkkarin voi tehdä myös annoslaseihin. Trifle sopii myös juhlapöydän herkuksi kevään juhliin. Ja rakkauteni juustokakkuihin tulee esiin tässäkin reseptissä. Nam.
Koristelen usein syötävillä kukilla kakkuni ja jälkiruokani. Tämän vuoksi meillä kasvaakin paljon syötävän kauniita kukkia.
Ainekset kuudelle
4 dl kuohukermaa
4 rlk tomusokeria
200g sitruunanmakuista tuorejuustoa
gluteenitonta sokerikakkua 8 cm * 8 cm pala (käytin perunajauhoista tehtyä
täytekakkupohjaa)
2 gluteenittomia keksejä (käytin arkikeksejä)
2 sitruunan kuorta raastettuna
tuoreita mansikoita 6 kpl
kostutukseen simaa/sitruunalimpparia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen
tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja
sitruunankuoriraaste.
Murenna sokerikakkua ja gluteenittomia keksejä lautasella ja
kostuta simalla tai sitruunalimpparilla. Anna pehmetä hetki.
Lusikoi lasin pohjalle vaahtoa. Lisää päälle
keksi-kakkumurukerros ja mansikanviipaleita. Tee samallla tavalla toinen
kerros. Levitä päällimmäiseksi tuorejuusto-kermavaahtoa. Koristele haluamallasi
tavalla.
Nosta lasit jääkaappiin tekeytymään muutamien tuntien
ajaksi.
Nam! Ihana jälkkäri ja kaunis!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Kiva, että pidit. :)
PoistaSuperhyvää! Sitruunan ja mansikan liitto, aah. Kivaa myös, että voi tehdä jälkkärin etukäteen, ettei tarvitse keittiössä puuhastella enää kun ruoka nautittu. Kivaa vappupäivän lltaa <3
VastaaPoistaSe että jälkkärin voi tehdä etukäteen onkin iso plussa. Jää enemmän aikaa jutusteluun. Mukavaa uutta viikkoa Tiia. <3
PoistaOmnomnom.....tätä täytyy kyllä kokeilla joskus. Mansikka ja sitruuna yhdessä kuulostavat jo niin herkulliselta.
VastaaPoistaKaunis esillepano on puolet herkutteluhetkestä.
Suosittelen lämpimästi. Pidän myös raikkaista mauista, suklaanystävä en ole niinkään. Mukavaa uutta viikkoa sinulle. <3
Poista