Siirry pääsisältöön

Keväinen jälkkäriherkku - sitruuna-mansikkatrifle

Sitruuna-mansikkatrifle on herkullinen keväinen jälkiruoka. Eilen vein ystäväpariskunnalle mukanani ison kulhon trifleä. Jälkkarin voi tehdä  myös annoslaseihin. Trifle sopii myös juhlapöydän herkuksi kevään juhliin. Ja rakkauteni juustokakkuihin tulee esiin tässäkin reseptissä. Nam.  
Koristelen usein syötävillä kukilla kakkuni ja jälkiruokani. Tämän vuoksi meillä kasvaakin paljon syötävän kauniita kukkia. 


Ainekset kuudelle

4 dl kuohukermaa
4 rlk tomusokeria
200g sitruunanmakuista tuorejuustoa
gluteenitonta sokerikakkua 8 cm * 8 cm pala (käytin perunajauhoista tehtyä täytekakkupohjaa)
2 gluteenittomia keksejä (käytin arkikeksejä)
2 sitruunan kuorta raastettuna
tuoreita mansikoita 6 kpl
kostutukseen simaa/sitruunalimpparia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunankuoriraaste.
Murenna sokerikakkua ja gluteenittomia keksejä lautasella ja kostuta simalla tai sitruunalimpparilla. Anna pehmetä hetki.
Lusikoi lasin pohjalle vaahtoa. Lisää päälle keksi-kakkumurukerros ja mansikanviipaleita. Tee samallla tavalla toinen kerros. Levitä päällimmäiseksi tuorejuusto-kermavaahtoa. Koristele haluamallasi tavalla.
Nosta lasit jääkaappiin tekeytymään muutamien tuntien ajaksi. 



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Kiva, että pidit. :)

      Poista
  2. Superhyvää! Sitruunan ja mansikan liitto, aah. Kivaa myös, että voi tehdä jälkkärin etukäteen, ettei tarvitse keittiössä puuhastella enää kun ruoka nautittu. Kivaa vappupäivän lltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se että jälkkärin voi tehdä etukäteen onkin iso plussa. Jää enemmän aikaa jutusteluun. Mukavaa uutta viikkoa Tiia. <3

      Poista
  3. Omnomnom.....tätä täytyy kyllä kokeilla joskus. Mansikka ja sitruuna yhdessä kuulostavat jo niin herkulliselta.
    Kaunis esillepano on puolet herkutteluhetkestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Pidän myös raikkaista mauista, suklaanystävä en ole niinkään. Mukavaa uutta viikkoa sinulle. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…