maanantai 6. kesäkuuta 2016

Gluteeniton maalaisleipä

Tuoretta tummaa gluteenitonta leipää


Vaalea maalaisleipä

Taisin joskus mainita, että tulen lisäämään perusohjeita blogiini. Tässä yksi sellainen. Tätä leipää olen käyttänyt mm. täytetyn leivän valmistuksessa. Leipä näyttää kauniilta ja maistuu hyvältä.  Tässä kuvan leivässä on käytetty tummaa jauhoseosta. Vaaleamman maalaisleivän makuisen leivän saat käyttämällä vaaleaa jauhoseosta ja tattarihiutaleiden tilalla kaurahiutaleita.  



Tarvitset:
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl psylliumia
3/4 - 1  tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rlk auringonkukan siemeniä
½ dl tattarileseitä
6 dl tummaa jauhoseosta tai vaaleaa jauhoseosta

Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää joukkoon psyllium ja anna turvota pari minuuttia. Lisää joukkoon suola, hunaja/siirappi, pellavansiemenrouhe, auringonkukansiemenet ja leseet. Lisää jauhoseos ja vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.

Leivo limppu ja nosta leivinpaperilla peitetylle pellille. Leikkaa koristeviillot leivän pintaan ja anna leivän kohota liinan alla noin puoli tuntia.  Paista leipää 225-asteissa uunissa noin 35 min. 


Gluteeniton leipä kohoaa



Yllä gluteeniton tumma leipä ja alhaalla vaalea. Nam!



6 kommenttia:

  1. Kiva glut. leipä ohje. Taidan tehdä heti, kiitos.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidät. :) Kävin osallistumassa, on niin kivat palkinnot. :) Nyt toivon vain hieman arpaonnea. Mukavaa maanantai-iltaa sinulle. <3

      Poista
  2. Ohje välitetty työkaverille, jonka ruokavalio on gluteiiniton.
    Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Outi. :) Aurinkoista viikkoa myös sinulle. Toivottavasti saadaan pian lämpöäkin.

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.