Tuoretta tummaa gluteenitonta leipää Vaalea maalaisleipä |
Taisin joskus mainita, että tulen lisäämään perusohjeita blogiini. Tässä yksi sellainen. Tätä leipää olen käyttänyt mm. täytetyn leivän valmistuksessa. Leipä näyttää kauniilta ja maistuu hyvältä. Tässä kuvan leivässä on käytetty tummaa jauhoseosta. Vaaleamman maalaisleivän makuisen leivän saat käyttämällä vaaleaa jauhoseosta ja tattarihiutaleiden tilalla kaurahiutaleita.
Tarvitset:
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl psylliumia
3/4 - 1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rlk auringonkukan siemeniä
½ dl tattarileseitä
6 dl tummaa jauhoseosta tai vaaleaa jauhoseosta
Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää
joukkoon psyllium ja anna turvota pari minuuttia. Lisää joukkoon suola,
hunaja/siirappi, pellavansiemenrouhe, auringonkukansiemenet ja leseet. Lisää
jauhoseos ja vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
Leivo limppu ja nosta leivinpaperilla peitetylle
pellille. Leikkaa koristeviillot leivän pintaan ja anna leivän kohota liinan
alla noin puoli tuntia. Paista leipää 225-asteissa uunissa noin 35 min.
Gluteeniton leipä kohoaa |
Yllä gluteeniton tumma leipä ja alhaalla vaalea. Nam! |
Kiva glut. leipä ohje. Taidan tehdä heti, kiitos.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
Hyvää alkanutta viikkoa.
Kiva, että pidät. :) Kävin osallistumassa, on niin kivat palkinnot. :) Nyt toivon vain hieman arpaonnea. Mukavaa maanantai-iltaa sinulle. <3
PoistaOhje välitetty työkaverille, jonka ruokavalio on gluteiiniton.
VastaaPoistaAurinkoista viikkoa <3
Kiva kuulla Outi. :) Aurinkoista viikkoa myös sinulle. Toivottavasti saadaan pian lämpöäkin.
PoistaHyvältä näyttää leipä!
VastaaPoistaLämmin kiitos <3
Poista