maanantai 20. kesäkuuta 2016

Gluteeniton tomaattipiirakka


Rakastan tomaatteja ja luonnollisesti kaikkia tomaattiruokia ja -juomia. Tämän piirakka sopii myös juhannuspöytään. Kevyttä laihdutusruokaa tämä ei ole, mutta niin hyvää. <3 


Pohja:
3,5 dl vaaleaa jauhoseosta
1 dl mantelijauhoja
0,5 tl suolaa
120 g voita
8 rkl kylmää vettä

Täyte:
3 dl Cheddar-juustoraastetta (tai muuta voimakkaanmakuista juustoraastetta)
6-7 isoa tomaattia 
pari ripausta yrttimaustetta
muutama rouhaisu pippuriseosta
ripaus suolaa
2 rkl silputtua basilikaa

Valkosipuliöljy:
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rlk oliiviöljyä

Päälle:
1 kananmuna
1 dl ruokakermaa
1 pkt tomaatti-basilikatuorejuustoa
suolaa, pippuria

Sekoita jauhot ja  suola kulhossa. Nypi sekaan pehmeähkö voi. Lisää vesi ja sekoita.  Nosta taikina jääkaappiin noin 45 min ajaksi.
 Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita oliiviöljyn sekaan murskatut valkosipulinkynnet.

Taputtele taikina tasaiseksi voideltuun isoon piirakkavuokaan. Levitä pohjalle puolet (1,5 dl) juustoraasteesta. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Mausta tomaattiviipaleet suolalla, yrttimauteseoksella, tuoreella basilikalla ja pippuriseoksella.  Pirskottele tomaattien päälle vielä valkosipuliöljyä.

Sekoita tomaatti-basilikatuorejuusto ja ruokakerma keskenään. Lisää joukkoon kananmuna ja ripaus suolaa ja rouhaus pippurimyllystä.  Kaada seos piirakan päälle. Levitä loput juustoraasteesta (1,5 dl) piirakan päälle. Paista piirakka 220-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä pintaansa.




10 kommenttia:

  1. Tämäkin postaus lähetetty työkaverille.
    Näyttää todella hyvältä <3

    VastaaPoista
  2. Tomaatti on ihana piirakoissa ja tykkään laittaa, fetaa, basilikaa ja tomaatteja. Pohjaan keitettyjä uusia perunoita kuorineen. Piirakkaasi katsellessa tuli nälkä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatti on aivan parasta. :) Pitääpä kokeilla tuota perunavinkkiä. En ole ikinä kokeillutkaan.

      Poista
  3. Tomaatti on herkkuani. Joku sanoikin, että tomaatti on enemmän hedelmä kuin vihannes ja olen samaa mieltä. Ihana tomaattipiiras. Ja sopii loistavasti kasvissyöjälle. Bonusminiäni on vegaani ja minulla on aina haastetta tehdä hänelle ruokia.
    Kiitos kivasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula. Voi kun itsekin pystyisi ryhdistäytymään ja heittätymään vain kasvissyöjäksi.

      Poista
  4. Glut. ohjeet on aina kivoja saada.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minäpä käyn tutustumassa. :) Mukavaa päivää!

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...