lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kaura-pataleipä

Sain viikolla testiin Suhosfarmin gluteenittomia kaurahiutaleita. Hiutaleista valmistui ensimmäiseksi ihanan pehmeä puuro. Hiutaleet sopinevat erinomaisesti myös leivontaan. Kokeilin pataleivän leipomista. Taikina oli löysähköä, mutta valmis paistettu leipä taivaallisen hyvää ja pehmeää.


5 dl vettä
herneen kokoinen hiivapala
1 rlk hunajaa
1 tl suolaa
1/2 rlk psylliumia
2 dl kauhahiutaleita
3 dl vaaleaa jauhoseosta
1 dl kaurajauhoja
1 rlk chiansiemeniä
2 rlk auringonkukansiemeniä
1 rlk öljyä

Sekoita hiiva, hunaja ja suola viileään veteen. Lisää siemenet, kaurahiutaleet ja jauhot vesi-hiivaseokseen. Sekoita ainekset keskenään. Jätä kulho hyvin peitettynä huoneenlämpöön 12-24 tunnin ajaksi.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita pata kylmään uuniin lämpenemään.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile leiväksi. Jätä leivinliinan alle noin 15 min. ajaksi. Levitä pullasudilla öljyä padan reuhoille. Nosta leipä pataan ja laita kansi päälle. Paista kannen alla 30 minuuttia. Ota kansi pois päältä ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.

Ota leipä uunista ja kumoa. Anna jäähtyä ritilällä ennen leikkaamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...