Vinkkinä muuten juhannusjuhlijoille. Raparperisiirapilla saa maustettua täydellisen juhannusdrinkin. Alkoholittomana:
1,5 dl kivennäisvettä
2 dl pommacia
2 cl raparperisiirappia
Jos haluat käyttää alkoholia, korvaa pommac samalla määrällä kuohuviinillä.
Laitoin pakastimeet jääpalat odottamaan viikonloppua. Aika sieviä, eikö?
Palataan raparperisimaan. Tämä on täydellinen kesän juoma, josta lapsetkin pitävät. Tarvitset 10 l kattilan siman valmistusta varten.
Ainekset:
2 kg raparperiä
8 l vettä
3 vaniljatankoa
muutama tähtianis
12 dl sokeria
pieni palanen tuorehiivaa
Pilko raparperit paloiksi ja kaada ne isoon 10 l kattilaan. Lisää vesi, halkaistut vaniljatangot ja tähtianikset. Keitä seosta noin 15- 20 min.
Siivilöi raparperit ja mausteet. Lisää joukkoon sokeri. Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiiva pieneen määrän nestettä ja kaada kattilaan. Sekoita huolella.
Anna siman seistä huoneenlämmössä pyyhkeen tai kannen alla seuraavaan päivään. Lisää pulloihin teelusikallinen per litra sokeria. Kaada sima pulloihin.
Anna seistä huoneenlämmössä kannen alla seuraavaan päivään. Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria. Kaada sima pulloihin. Älä kierrä korkkeja liian tiukkaan kiinni. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa. Päästä ylimääräiset hiilihapot välillä pulloista. Jos nostat pullot heti kylmään, sima valmistunee viikossa. Mutta jos annet pullojen olla vielä päivän pöydällä ja nostat simat jääkaappiin vasta 2. päivänä, valmistuu sima nopeammin.
Kuulostaa kätsältä simaohjeelta.
VastaaPoistaSain tänään meidän äidiltä 4 raparperinvartta, taidan niistä mehua keitellä.
Äidit ovat parhaita. <3 Sima uppoaa lapsiin, teineihin ja aikuisiin kuin vesi. Meillä keitellän simaa monta kertaa vuodessa. Syksyllä omena- ja puolukkasimaakin.
VastaaPoistaIhana sima ohje! Varmasti ihana kesäjuoma!
VastaaPoistaKiva idea jääpaloille!
Mukavaa keskiviikkoa sinulle!
Kiitos. :)
PoistaAlkoi tekemiään mieli sun simaa.
VastaaPoistaHih. Täällähän sitä vielä olisi pullotolkulla. ;)
Poista