lauantai 4. kesäkuuta 2016

Mansikka-raparperijuustokakku




Rakastan juustokakkuja yli kaiken. Niitä on helppo tehdä myös mökkiolosuhteissa.  Raikas juustokakku saa makunsa raparperistä ja tuoreista mansikoista. Juustokakun sisään sujautin raparperihilloa.  Virallisesti tämä on ollut meillä juhannuskakkuna. Tänä vuonna kesä on etuajassa, kai siis minäkin. :)

Käytä isoa irtopohjavuokaa.

Pohja:
250 g gluteenittomia keksejä
75 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sekoita muruseoksen joukkoon sulatettu voi.
Sekoita massa tasaiseksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Vuorasin vuoan reunat mansikkaviipaleilla ja keskelle kakkua kasasin sydämeksi pilkottuja mansikoita.





Täyte:
7 liivatelehteä
2 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa
5 dl kermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
pieni purkki raparperihilloa

Koristeluun:
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Sekoita varovasti tuorejuusto kermavaahdon sekaan.

Lisää kattilaan pieni tilkka vettä. Kiehauta vesi ja liivatteet. Jäähdytä. Sekoita liivateseos täytteeseen.



Kaada muutama senttiä täytettä pohjan päälle. Lisää täytteen joukkoon tasaisesti raparperihilloa. Sekoita hillo täyteen sekaan. Lisää päälle loput tuorejuustotäytteestä. Tasoita pinta.



Anna kakun jäähmettyä vähintään pari tuntia, mieluusti yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele.


Lisää kuvateksti





7 kommenttia:

  1. Tänään juuri mietinkin, että mitäköhän sitä tekisi raparperistä. Tässähän olisi yksi hyvä vaihtoehto :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos pidät reseptistä. :) Mukavaa iltaa sinulle!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentistasi. :) Aina lämmittää mieltä.

      Poista
  3. Nämä raparperi ohjeet on niin herkullisia!
    En tiedä mitä näistä sinun ihanista raparperi leipomuksista teen!😄
    Kaikki näyttää herkuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperiaika on ihan parasta. :) Meillä menee kohta ostoraparperiksi, kun oma ei ehdi kasvattaa samaa tahtia kuin kulutan. :) Kiva, että pidät resepteistäni.

      Poista
  4. Ihanan näköinen ja kuuloinen kakku, oi. Tätäkin pitäisi kokeilla tehdä, lista testattavista kakuista kasvaa, kun löytyy niin paljon kivoja ohjeita. :)

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...