Siirry pääsisältöön

Mansikka-raparperijuustokakku




Rakastan juustokakkuja yli kaiken. Niitä on helppo tehdä myös mökkiolosuhteissa.  Raikas juustokakku saa makunsa raparperistä ja tuoreista mansikoista. Juustokakun sisään sujautin raparperihilloa.  Virallisesti tämä on ollut meillä juhannuskakkuna. Tänä vuonna kesä on etuajassa, kai siis minäkin. :)

Käytä isoa irtopohjavuokaa.

Pohja:
250 g gluteenittomia keksejä
75 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sekoita muruseoksen joukkoon sulatettu voi.
Sekoita massa tasaiseksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Vuorasin vuoan reunat mansikkaviipaleilla ja keskelle kakkua kasasin sydämeksi pilkottuja mansikoita.





Täyte:
7 liivatelehteä
2 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa
5 dl kermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
pieni purkki raparperihilloa

Koristeluun:
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Sekoita varovasti tuorejuusto kermavaahdon sekaan.

Lisää kattilaan pieni tilkka vettä. Kiehauta vesi ja liivatteet. Jäähdytä. Sekoita liivateseos täytteeseen.



Kaada muutama senttiä täytettä pohjan päälle. Lisää täytteen joukkoon tasaisesti raparperihilloa. Sekoita hillo täyteen sekaan. Lisää päälle loput tuorejuustotäytteestä. Tasoita pinta.



Anna kakun jäähmettyä vähintään pari tuntia, mieluusti yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele.


Lisää kuvateksti





Kommentit

  1. Tänään juuri mietinkin, että mitäköhän sitä tekisi raparperistä. Tässähän olisi yksi hyvä vaihtoehto :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos pidät reseptistä. :) Mukavaa iltaa sinulle!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentistasi. :) Aina lämmittää mieltä.

      Poista
  3. Nämä raparperi ohjeet on niin herkullisia!
    En tiedä mitä näistä sinun ihanista raparperi leipomuksista teen!😄
    Kaikki näyttää herkuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperiaika on ihan parasta. :) Meillä menee kohta ostoraparperiksi, kun oma ei ehdi kasvattaa samaa tahtia kuin kulutan. :) Kiva, että pidät resepteistäni.

      Poista
  4. Ihanan näköinen ja kuuloinen kakku, oi. Tätäkin pitäisi kokeilla tehdä, lista testattavista kakuista kasvaa, kun löytyy niin paljon kivoja ohjeita. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…