Päätin kokeilla kinkkuruusuja. Aluksi pohdin parmankinkkua, mutta en halunnut alkaa veitsellä leikkaamaan kaarevia reunoja. Siksi päädyin kinkkuun. Näistä tuli gluteenittomia ja lehmänmaidottomia. Löysin herkullista valkosipulisoijajuustoa ja vuohenjuustolastuja lähikaupasta maustamaan leivonnaista.
Taikina:
2,5 dl soijajuomaa/kaurajuomaa
1 pussi kuivahiivaa
0,5 tl leivinjauhetta
½ - ¾ tl suolaa
50 g maidotonta margariinia
400 g vaaleaa jauhoseosta (kuvan leivonnainen tehty Jyttellä)
1 kanamuna
Tee näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lämmitä
soija/kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita.
Lisää
seokseen sulatettu margariini ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.
Täyte:
300g keittokinkkua
vihreää pestoa itsetehtyä tai valmiina kaupasta ostettua
soijatuorejuustoa tms.
Levitä jauhoja leivinalustan päälle ja
kauli taikina. Leikkaa taikinasta ohuita suikaleita (riippuen muffinssivuokien
koosta) n. 2.5 – 3,5 cm. Levitä suikaleen päälle soijatuorejuustoa ja vihreää
pestoa.
Leikkaa keittokinkkuviipaleet puoliksi ja
asettele suikaleen päälle, niin että kaareva reuna jää reilusti näkyviin reunan
ulkopuolelle.
Rullaa ruusu kiinni ja nosta
muffinssivuokaan. Pyöräytä leivonnaisten ulkopinnalle vielä 2 kinkkusuikaletta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 13
min.
Pesto:
2 isoa ruukkua basilikaa
50 g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 dl vuohenjuustolastuja
1.5 dl oliiviöljyä
pippuria ja suolaa
Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Laita pinjansiemenet, basilikanlehdet ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää vuohenjuustoraaste ja öljy vähitellen koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mä näitä jo facessa ihailin:) Kiitos tästä, kun tuo tyttären ruokavalio on maidoton, niin kiva kuulla, että tuota juustoa löytyy tuorejuustonakin!
VastaaPoistaTämä oli iloinen yllätys itsellenikin. :) Kiva, että pidit näistä. :)
PoistaNuo ovat todella kauniita ja taas kerran niin kekseliäs idea, että oksat pois! Hyvin voisi lähteä kokeiluun, nam. <3
VastaaPoistaKiitos Tiia. <3
Poista