RaparperisiirappiOlen hulluna raparperiin ja sen on varmasti joku jo huomannutkin. Jos aiemmat jäätelöt ja juustokakut ovat tuntuneet tylsiltä, tämä resepti sopii kaikille aikuisille. Tänään kävin kampaajallani Marialla ja sain häneltä raparperisiirappia mukaani. Oi, mikä maku! <3

Rapsusiirappi maistuu herkulliselta vaniljajäätelön päällä. Siirapilla voi maustaa kesäistä juomaa: kivennäisvesi saa siirapista makua puhumattamaan kuohuviinipohjaisesta kesädrinkistä. Juhannusjuomani salainen ainesosa on varmasti raparperisiirappi. Raperperikokeiluni tulee saamaan jatkoa, sillä keksin jo mitä muuta tästä voi tehdä. Palaan asiaan parin päivän sisällä. :) 

Tarvitset:

2 dl raparperia pieneksi pilkottuna
2 dl vettä
2 dl sokeria

Mittaa ainekset kattilaan. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.  Keittele, kunnes siirappi paksuuntuu. Jäähdytä hieman ja siivilöi purkkiin tai pieneen pulloon. Säilytä siirappi jääkaapissa. 

Sama resepti toimii marjoille ja hedelmille. Innostuin asiasta aika lailla. J Meillä jääkaapista tulee löytymään mansikka-, vadelma-, ja mustikkasiirappia.
Siirapin väri on kauniin vaaleanpunainen. Kommentit

  1. Ihana idea käyttää siirappia kivennäisveden kanssa, tulisi raikas kesäjuoma!
    Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Suositut tekstit