keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Sienikastikkeella täytetty leipä



Tässä reseptissä syödään itse astiakin. Valkosipulinen kanttarelli/herkkusienimuhennos on kaadettu koverretun gluteenittoman leivän sisälle. Resepti sopii myös sellaiselle henkilölle, joka ei lihaa syö.

Jos viikonlopun juhlapöytään on saapumassa gluteeniton vieras, tämä resepti on helppo valmistaa. Leipänä voi käyttää mitä tahansa gluteenitonta vaaleaa leipää, pataleipää tai maalaisleipää. Mikäli aiot leipoa leivän ja päästä helpolla, silloin kannattaa ostaa vaikkapa yksi paketti Finaxin kauraleipäseosta. Yhdestä paketista tulee kaksi leipää.

 Tarvitset leivän lisäksi:

400g kantarelleja tai herkkusieniä

1 sipuli tai 2 kevätsipulia (kokonaan) hienonnettuna

50 g voita 

1 rlk vaaleaa jauhoseosta 

2,5 dl ruokakermaa
(100 g valkosipulituorejuustoa)
½ tl suolaa
pari ripausta valkopippuria

yrttejä maun mukaan




Hauduta pannulla voissa sieniä ja sipulia, ripottele joukkoon jauhoseos, kääntele hetken aikaa. Lisää vähitellen ruokakerma sekä halutessasi tuorejuusto nokareina. Mausta ja anna hautua noin 10 min. 

Tarkista maku.

Koverra leipä. 



Vuoraa leivän sisäpinta valkosipulivoi seoksella.

Valkosipulivoi:
40 g voita 
1 valkosipulin kynsi murskattuna

Painele sisäpinnalle noin 40 g juustoraastetta

Kaada leivän sisään sienimuhennos.
Ripottele päälle hieman juustoraastetta. 
Nosta leipä uuniin 225-asteeseen vielä noin 10 min ajaksi. (Kunnes juustopinta on sulanut ja saanut hieman väriä)





8 kommenttia:

  1. Toi oli vähän erilainen ohje, sellaisia on kivaaaa kokeilla.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein hyvää keskiviikko iltaa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on edesmenneen äitini reseptejä hän oli melkoinen kokki ja leipuri. Reseptiä vähän tuunasin ja otin vehnän ohjeesta pois. ;) Vähän sellaista kasarfiilistä reseptissä. Aurinkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Namskis!😋
    Ihana herkku!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että kävit kommentoimassa. :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

      Poista
  3. Luin vain sanan sieni ja pakko oli tulla katsomaan, mitä herkkuja olet tehnyt. Voi taivas, niin herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sienet ovat hyviä, ja kanttarellit etenkin. Kiitos, kiva että pidit. <3

      Poista
  4. Herkullinen ja kiva ohje!
    Sinulla on kerrassaan mainioita ohjeita. Tätäkin uskallan kokeilla. Ja kanttarellejakin saadaan toivottavasti jossakin vaiheessa.
    Kiitos Tiina <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tuula. Arvostan mielipidettäsi. Kiva, että nämä tuottavat iloa. Ja ehkä mielihyvääkin. :)

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...