Siirry pääsisältöön

Sienikastikkeella täytetty leipä



Tässä reseptissä syödään itse astiakin. Valkosipulinen kanttarelli/herkkusienimuhennos on kaadettu koverretun gluteenittoman leivän sisälle. Resepti sopii myös sellaiselle henkilölle, joka ei lihaa syö.

Jos viikonlopun juhlapöytään on saapumassa gluteeniton vieras, tämä resepti on helppo valmistaa. Leipänä voi käyttää mitä tahansa gluteenitonta vaaleaa leipää, pataleipää tai maalaisleipää. Mikäli aiot leipoa leivän ja päästä helpolla, silloin kannattaa ostaa vaikkapa yksi paketti Finaxin kauraleipäseosta. Yhdestä paketista tulee kaksi leipää.

 Tarvitset leivän lisäksi:

400g kantarelleja tai herkkusieniä

1 sipuli tai 2 kevätsipulia (kokonaan) hienonnettuna

50 g voita 

1 rlk vaaleaa jauhoseosta 

2,5 dl ruokakermaa
(100 g valkosipulituorejuustoa)
½ tl suolaa
pari ripausta valkopippuria

yrttejä maun mukaan




Hauduta pannulla voissa sieniä ja sipulia, ripottele joukkoon jauhoseos, kääntele hetken aikaa. Lisää vähitellen ruokakerma sekä halutessasi tuorejuusto nokareina. Mausta ja anna hautua noin 10 min. 

Tarkista maku.

Koverra leipä. 



Vuoraa leivän sisäpinta valkosipulivoi seoksella.

Valkosipulivoi:
40 g voita 
1 valkosipulin kynsi murskattuna

Painele sisäpinnalle noin 40 g juustoraastetta

Kaada leivän sisään sienimuhennos.
Ripottele päälle hieman juustoraastetta. 
Nosta leipä uuniin 225-asteeseen vielä noin 10 min ajaksi. (Kunnes juustopinta on sulanut ja saanut hieman väriä)





Kommentit

  1. Toi oli vähän erilainen ohje, sellaisia on kivaaaa kokeilla.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein hyvää keskiviikko iltaa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on edesmenneen äitini reseptejä hän oli melkoinen kokki ja leipuri. Reseptiä vähän tuunasin ja otin vehnän ohjeesta pois. ;) Vähän sellaista kasarfiilistä reseptissä. Aurinkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Namskis!😋
    Ihana herkku!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että kävit kommentoimassa. :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

      Poista
  3. Luin vain sanan sieni ja pakko oli tulla katsomaan, mitä herkkuja olet tehnyt. Voi taivas, niin herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sienet ovat hyviä, ja kanttarellit etenkin. Kiitos, kiva että pidit. <3

      Poista
  4. Herkullinen ja kiva ohje!
    Sinulla on kerrassaan mainioita ohjeita. Tätäkin uskallan kokeilla. Ja kanttarellejakin saadaan toivottavasti jossakin vaiheessa.
    Kiitos Tiina <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tuula. Arvostan mielipidettäsi. Kiva, että nämä tuottavat iloa. Ja ehkä mielihyvääkin. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…