Tässä reseptissä syödään itse astiakin. Valkosipulinen kanttarelli/herkkusienimuhennos on kaadettu koverretun gluteenittoman leivän sisälle. Resepti sopii myös sellaiselle henkilölle, joka ei lihaa syö.
Jos viikonlopun juhlapöytään on saapumassa gluteeniton vieras, tämä resepti on helppo valmistaa. Leipänä voi käyttää mitä tahansa gluteenitonta vaaleaa leipää, pataleipää tai maalaisleipää. Mikäli aiot leipoa leivän ja päästä helpolla, silloin kannattaa ostaa vaikkapa yksi paketti Finaxin kauraleipäseosta. Yhdestä paketista tulee kaksi leipää.
Tarvitset leivän lisäksi:
400g kantarelleja tai herkkusieniä
1 sipuli tai 2 kevätsipulia (kokonaan) hienonnettuna
50 g voita
1 rlk vaaleaa jauhoseosta
2,5 dl ruokakermaa
(100 g valkosipulituorejuustoa)
½ tl suolaa
pari ripausta valkopippuria
yrttejä maun mukaan
Hauduta pannulla voissa sieniä ja sipulia, ripottele joukkoon jauhoseos, kääntele hetken aikaa. Lisää vähitellen ruokakerma sekä halutessasi tuorejuusto nokareina. Mausta ja anna hautua noin 10 min.
Tarkista maku.
Koverra leipä.
Vuoraa leivän sisäpinta valkosipulivoi seoksella.
Valkosipulivoi:
40 g voita
1 valkosipulin kynsi murskattuna
Painele sisäpinnalle noin 40 g juustoraastetta
Kaada leivän sisään sienimuhennos.
Ripottele päälle hieman juustoraastetta.
Nosta leipä uuniin 225-asteeseen vielä noin 10 min ajaksi. (Kunnes juustopinta on sulanut ja saanut hieman väriä)
Toi oli vähän erilainen ohje, sellaisia on kivaaaa kokeilla.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
Oikein hyvää keskiviikko iltaa sulle.
Kiitos. Tämä on edesmenneen äitini reseptejä hän oli melkoinen kokki ja leipuri. Reseptiä vähän tuunasin ja otin vehnän ohjeesta pois. ;) Vähän sellaista kasarfiilistä reseptissä. Aurinkoa myös sinulle!
PoistaNamskis!😋
VastaaPoistaIhana herkku!
Mukavaa illan jatkoa!
Kiitos, kiva että kävit kommentoimassa. :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle.
PoistaLuin vain sanan sieni ja pakko oli tulla katsomaan, mitä herkkuja olet tehnyt. Voi taivas, niin herkullisen näköistä!
VastaaPoista:) Sienet ovat hyviä, ja kanttarellit etenkin. Kiitos, kiva että pidit. <3
PoistaHerkullinen ja kiva ohje!
VastaaPoistaSinulla on kerrassaan mainioita ohjeita. Tätäkin uskallan kokeilla. Ja kanttarellejakin saadaan toivottavasti jossakin vaiheessa.
Kiitos Tiina <3
Kiitos Tuula. Arvostan mielipidettäsi. Kiva, että nämä tuottavat iloa. Ja ehkä mielihyvääkin. :)
VastaaPoista