Pyörittelin keittiössä raparperipurkkeja käsissäni, ja päätin hyödyntää makuja trifleen. Triflereseptin olen joskus aiemmin lisännyt blogiini, mutta laitetaanpa nyt joukkoon hieman vaniljakastiketta. Lisää reilusti kirpeää hilloja tarjoiluastiaan.
6 annosta
Tarvitset:
Sokerikakku:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos ja kääntele ne taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteissa uunissa noin 7 min.
Kostuta kakkupohja veden ja raparperisiirapin seoksella tai sitruunalimpparilla.
Vaniljakastike:
2 dl täysmaitoa
1/3 vaniljatangon siemenet
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
Kaada ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ennen kuin alkaa kiehua. Jäähdytä vaniljakastike ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
Kermavaahto:
2 dl vispikermaa
hieman sokeria ja vaniljasokeria
Vatikaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit.
Lisäksi tarvitset:
raparperisiirappia tai sitruunalimpparia
(pari marenkia murustettuna)
Kokea trifle joko yhteen astiaan tai yksittäin laseihin. Nosta pohjalle raparperihilloa. Nostele hillokerroksen päälle kakkupaloja. Levitä toinen kerros hilloa kakkupalojen päälle. Seuraavaksi kaada reilusti vaniljakastiketta. Nosta hieman kermavaahtoa vaniljakastikekerroksen päälle. Aloita alusta. Nosta hilloa - > kakkupaloja - > hilloa - > vaniljakastiketta. Koristele annos kermavaahdolla ja marenkimurulla.
Kivaa päivää sinulle! <3
Ei tähän muuta lisättävää kuin tuhat sydäntä <3 <3 <3 <3 <3
VastaaPoistaNam nam ja vielä kerran nam <3
VastaaPoista