Siirry pääsisältöön

Raparperisorbetti


Eilen keittelin purkkikaupalla raparperisiirappia. Varsia jäi vielä reilusti yli, joten päätin hyödyntää loput raparperisorbettiin. Kirpeän raikas sorbetti reseptillä valmistuikin. Tämä virkistää kivasti kuumana kesäpäivänä. Nyt vain odotellaan hellettä palaavaksi. ;)

Tarvitset:

400 g raparperin varsia
2 dl vettä
1 1/2 - 2  dl sokeria
4 kananmunan valkuaista ja 3 rlk tomusokeria
(ripaus kanelia)

Huuhtele raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi ja 1 1/2 dl sokeria. Lisää raparperit ja keitä ne pehmeiksi. Jäähdytä seos. Kaada seos kulhoon tai pakastamisen kestävään astiaan ja laita se tunniksi pakastimeen.

Vaahdota valkuaiset. Lisäää joukkoon tomusokerit.
Sekoita vaahto raparperiseokseen. Jos käytät kanelia, sekoita se sorbettiseokseen.

Laita seos takaisin pakastimeen. Sekoita sorbettia muutamia kertoja seuraavan parin tunnin aikana.

Kommentit

  1. Tykkään sorbetista aivan valtavasti, koska on niin raikas syötävä. Mutta rapsusorbetti, itkettävän ihanaa. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Suositut tekstit