Siirry pääsisältöön

Gluteeniton kanelipullajäätelö




Valmista kanelipullajätskiä. Gluteenittomana tottakai! :) 



Tutkin eilen Prisman jäätelöallasta ja gluteenitonta herkkujäätelöä oli kovin vähän tarjolla. Päätin kokeilla valmistaa gluteenitonta kanelipullajäätelöä itse.  Kotimaisilla valmistajilla on hyviä pullajauhoseoksia, joilla kanelipulla onnistuu aina. Tarvitset jäätelöä varten kolme kanelipullaa. Saa ne ostaa valmiinakin, jos ei jaksa leipoa. ;) Innostuin jäätelön valmistuksesta, kun lueskelin bloggajakollegojen blogeja.

Jäätelökonetta minulla ei ole, joten tämä on sellainen helppo versio. Onnistuu joka kodissa. Tavoitteena on tehdä seuraavaksi mustikkapiirakkajäätelöä.

Tarvitset:

3 kanelipullaa

Jäätelöseos:
5 dl vispikermaa
2 kananmunaa
3/4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria


Kastike:
40 g voita
2 tl kanelia
1 1/2 dl tomusokeria


Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi.
Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi toisessa kulhossa. Sekoita munasokerivaahto kermavaahdon joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään kulhoon.
Paloittele pullat pieniksi paloiksi ja lisää seokseen. Laita kulho pakastimeen noin 45 min. ajaksi.
Valmista kanelikastike. Sulata voi ja sekoita siihen kaneli ja tomusokeri. Anna kastikkeen porista pari minuuttia liedellä. Jäähdytä kastike.
Valuta kanelikastiketta jäätelön pinnalle ja kääntele sitä varovasti jäätelön sekaan. Laita jäätelö pakastimeen jäähtymään.




Kommentit

  1. Kerta toisensa jälkeen vaan nostan hattua sun keittiöpuuhille :). Ja hieno on myös uusi bannerikuva (tai siis ainakin näen sen nyt ekaa kertaa).

    Iloista jäätelöviikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Tulin nyt kyllä hyvälle mielelle. Tämä leipominen ja ruuanlaitto on ongelma, joka lähinnä näkyy vyötärölläni.. ;)
      Ja kiitos bannerikehuista. Lappeenranta on kesällä kaunis kaupunki. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

      Poista
  2. Herkkujäätelöä löytyi täälläkin, nam <3
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, siitä sinun daim-jäätelöstä tämä ajatus alunperin lähtikin. :) Kiitos inspiraatiosta. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Todellakin pullaa voi syödä noinkin ja uskon, että on jopa parempaa. Niin herkulliselta näyttää. Ja hei upea uusi banneri! Kivaa viikkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kulho katosi pakastimesta jo. Ja lisää pitää kuulema tehdä. Kyllä maistuu. Kiitos Tiia. Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3

      Poista
  4. Houkutteleva ohje,mutta kanelikastikkeen ohjeesta puuttui kanelin määrä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista. Kiitos, että huomautit. Nyt resepti on korjattu. 2 tl kanelia. Mukavaa viikonloppua sinulle. :)

      Poista
  5. Kyllähän se näin Tiina menee, että me keksitään usein itse ne parhaat jutut ;) Kiitos vinkistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä. Toisinaan jopa yrityksen ja erehdyksenkin kautta. :) Ei kestä kiitellä Maiju. :) Mukavaa viikonloppua sinulle. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…