Innostuin jäätelön valmistuksesta. Osittain siksi etten itse saanut syödä kanelipullajäätelöä juuri ensinkään. Puoliso pisteli koko astiallisen jäätelöä yhdeltä istumalta. :/ Ajattelin alunperin, että teen mustikkapiirakkajätskiä seuraaksi. Ajatus lähti lentoon, kun paistoin raparperipiirakkaa. :)
. Tarvitset gluteenitonta raparperipiikakkaa reilun palan, peltipiirakasta 10 * 10 cm on sopiva. Alempana on gluteenittoman raparperipiirakan resepti.
Tarvitset:
reilun kokoisen palan gluteenitonta raparperipiirakkaa
Jäätelöseos:
5 dl vispikermaa
2 kananmuna
3/4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Kastike:
1/2 l raparperia pieninä paloina
1 dl sokeria
1
kanelitanko
1 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi.
Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi toisessa kulhossa. Sekoita munasokerivaahto kermavaahdon joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään kulhoon.
Paloittele piirakkapala pieniksi paloiksi ja lisää seokseen. Laita kulho pakastimeen noin 45 min. ajaksi.
Valmista raparperikastike.
Laita raparperit, sokeri, kanelitanko ja vesi kattilaan ja anna kiehua matalalla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää viimeisenä vaniljasokeri ja jäähdytä kastike.
Valuta raparperi jäätelön pinnalle ja kääntele sitä varovasti jäätelön sekaan. Laita jäätelö pakastimeen jäähtymään.
Gluteeniton raparperipiirakka
Pohjataikina:
3 munaa
150 g voita
2 ½ dl sokeria
8 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
2½ dl maitoa
Päälle pari desiä pieniksi pilkottuja
raparperinpaloja.
Kuorrutus:
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää voi maitoon ja kuumenna
niin, että rasva sulaa. Kaada hiukan jäätynyt seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Levitä taikina
leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele raparperipalat pohjan päälle.
Nypi kuorrutuksen aineet
keskenään. Levitä muruseos piirakalle ja
paista 175-asteisessa uunissa noin 35 min.
Sanattomaksi vetää ihastuksesta, sillä raparperi on parasta! <3
VastaaPoistaKiitos Tiia. :) Raparperi todellakin on parasta.
PoistaVoi apua mitä herkkuja sä teet, nam!
VastaaPoistaKiitos Outi. <3
PoistaVoi nam mikä ohje!😋
VastaaPoistaMukavaa, että pidät. Iso kiitos sinulle. :)
Poista