maanantai 16. toukokuuta 2016

Britakakku raparperista

Raparperibrita


Pihalla kasvaa innokas raparperi, siksi näitä raparperireseptejä nyt tulee. Seuraavaksi keittelen ehkäpä raparperisimaa. 

Pidän britakakuista, melkein yhtä paljon kuin juustokakuista. Ja käytän mielelläni valmiita maustettuja rahkoja. Reseptistä saa helposti "tavallisen", korvaa sama määrä  jauhoseosta vehnäjauhoilla. Käytin tähän reseptiin Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta. Hilloke on muuten hyvä keitellä edellisenä päivänä valmiiksi. 

Raparperibrita

Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 keltuaista

1½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Marenki:

3 valkuaista 

1  dl sokeria

Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista.Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi.  Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (n.25x30cm).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.  Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20min. eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. 
Valmista täyte.
Hilloke:
500 g raparperiä
2 ½ dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria
Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä.
Täyte:
2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
(sokeria makusi mukaan)
Valmista täyte. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahkapurkki.  Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. Sekoita raparperihilloke kermavaahtoon ja levitä vaahto kakkulevylle. Irrota toinen kakkulevy pohjalla olevasta leivinpaperista pitkällä notkealla lastalla. Nosta kakkulevy kahden pitkän lastan avulla raparperivaahdolla peitetyn kakkulevyn päälle.

6 kommenttia:

  1. Raparperipiirakka on ihanaa. Muuten, ainoa kiisseli mitä syön on raparperikiisseli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta kiisseliasiasta olen myös samaa mieltä. Nyt kun satoa alkaa tulla, on kiva tehdä raparperikaikkea, mutta ensi kuussa voi olla jo mene toisenlaista täälläkin. ;)

      Poista
  2. JOS mulle joku päivä iskee joku yllättävä virtapiikki, lupaan kokeilla tätä :). Meilläkin kun raparperia tunkee esiin vähän joka kulmalta (ja enimmäkseen juurikin sieltä, mistä ei olis niin väliksi), niin on ainakin täytteeseen aineksia. Ja Brita-kakku on niitä ainoita kakkuja, joista tykkään. Mutta itseni tuntien, menee tovi ennenkuin pääsen aikomuksista tekoihin asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan rehellistä tekstiä. :) Raparperi on kyllä sitkeä, ja innokas. Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  3. Namskis! Ihana resepti!
    Olen varmaan kerran tehnyt Britakakkua.
    Tätä täytyy tehdä, kun saan raparperia!
    Ihanaa maanantai päivää!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipomisen iloa sinulle. :) Ja mukavaa uutta viikkoa!

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.