torstai 19. toukokuuta 2016

Jauheliha-vihannespiirakka



Jokainen gluteenittomasti leipova tietää, että leivonnassa on kyse enemmän raaka-aineista kuin omasta taidosta. Kovin tärkkelyspitoisten tuotteiden kanssa saa aikaan ihan toisenlaisia leivonnaisia. Olen pitänyt aina kotimaisten valmistajien tuotteista, sillä leivonta onnistuu niillä aina. 

Meillä leivotaa paljon myös suolaisia piirakoita. Ja useimmiten teen vain yhden piirakan, en leivo erikseen toista piirakkaa vehnäjauhoista. Siksipä leivonnaiset on saatava maistumaan meille kaikille. Kokeilin pitkästä aikaa Farinan piirakkapohjaseosta. Pohjataikinaan lisäsin valkosipulinmakuista tuorejuustoa tuomaan lisämakua. 

Gluteeniton piirakkapohja:

150 g valkosipulin makuista tuorejuustoa
125 g margariinia/voita
2,5 dl Farinan piirakkapohjaseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

Sekoita tuorejuusto ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.


Täyte:

200 g jauhelihaa
1/3 ps tacomauseseosta
1 sipuli pilkottuna
1/4 parsakaalia 
1/2 punaista paprikaa
muutama iso herkkusieni 
suolaa, pippuria, yrttejä maun mukaan

3 dl juustonmakuista ruokakermaa
2 kananmuna
ripaus suolaa, pippuria, paprikaa

Päälle:

100g juustoraastetta

Pilko sipuli ja paista se yhdessä jauhelihan kanssa. Pilko parsakaali ja keitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Valuta lävikössä. Pilko paprika ja herkkusienet. Leivitä jauheliha-sipuliseos, parsakaali, paprika ja herkkusienet piirakkapohjan päälle. 

Sekoita ruokakerma ja kananmuna keskenään. Mausta. 

Lisää päälle 100g juustoraastetta. Paista 30 min 180-asteisessa uunissa. 





2 kommenttia:

  1. Suolaiset piiirakat on niin hyviä! Nam!

    VastaaPoista
  2. Nam ja miten en ole ikinä hoksannut laittaa jauhelihaa suolaiseen piirakkaan. Kiitos vinkistä ja kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.