lauantai 28. toukokuuta 2016

Raparperiherkkuja


Raparperini puskee innolla uutta vartta ja kieltämättä olen ihan hulluna raperperin makuun. Kakkujen täytteenä raparperihillo on verraton, siksipä keittelin hilloja eilen varastoon. Raparperihillo on täydellinen mansikan makuparina kakun välissä. Vaniljainen raperperihillo  maistuu  tosin sellaisenaan jäätelöannoksessa, jougurtin päällä tai britakakussa. Olen oman elämäni  "Martta", teen kaiken mahdollsimman pitkälti itse. Näin tiedän, mitä syön. Mieluimmin puuhaan keittiössä kuin katselen illalla telkkaria. Jokaisella on kai se oma hulluutensa, tämä on minun. ;)

Raparperihillo:

2 l raparperipaloja
1/2 dl vettä
2,2 dl hillosokeria
(1 tl vaniljajauhetta tai kanelia oman makusi mukaan)

Laita vesi ja raparperin palat kattilaan. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä vielä muutama minuutti.

Muistathan kiehuvalla vedelle desinfioida purkit ja kannet. Näin hillosi säilyy pitkään.

Kaivelin reseptivihkojani ja tömäsin helppoon raparperimurupaistosohjeeseen. Tämä oli lasten herkkua, kun tytöt olivat pieniä. Murupaistos maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön kanssa. Kuvaa valitettavasti tähän hätään ei löydy.

Murupaistos raparperista

500 g raparperinpaloja
1 dl sokeria/ruokosokeria/siirappia/hunajaa
kanelia

Muruseos:
150 g voita sulatettuna
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria/ruokosokeria

Laita raparperinpalat kattilaan. Mittaa joukkoon ruokosokeri tai hunaja sekä makusi mukaan kanelia. Keitä noin 5 min. Levitä raparperiseos voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja levitä raparperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 min. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Seuraavaksi keittelen raparperichutneyta. Sitä reseptiä on kehitelty pitkään. :) Ihanaa viikonloppua sinulle!

7 kommenttia:

  1. Itse tein viime vuonna rapareperi chutneyta mutta se ei oikein ollut mun juttu. Murupiiras kuulostaa paljon paremmalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat aina makuasioita. Joku tykkää yhdestä toinen toisesta, minä useimmiten ihan kaikesta. :)

      Poista
  2. Nam,raparperi on niin hyvää,ja ihanaa kun sitä saa omasta maasta.Täällä raparperia saa yhdestä torin kojusta lähes ympräri vuoden,mutta talvella se on parhaimmillaan.Ihanaa viikonloppua sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla Jael on mielettömän valikoimat siellä etelässä. Ihailen aina kuviasi. Ihanaa sunnuntaita sinulle! <3

      Poista
  3. Nostan hattua sun hulluudelle ja toivon, että se tarttuu muhunkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tää on ehkä synnynnäinen hulluus. Olen aina ollut innokas kattiloiden ja vispilöiden kalistelija. ;)

      Poista
  4. Raparperi on mun makuuni, koska sen kirpeys tasoittaa leivonnaisten ällömakeutta pois (kuten huomaa, en ole hirmumakean perään :))

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.