torstai 16. kesäkuuta 2016

Maidottomat ja gluteenittomat myslikeksit



Sai huomatuksen teiniltäni, että voisin lisätä blogiin jotain terveellistä ja nopeatekoista herkkua. Samalla saisi hänkin jotain syödäkseen. ;) Päädyin paistamaan myslikeksejä.

(n. 25 keksiä)


2 dl gluteenitonta mysliä
1 dl kotimaista pellavansiemenrouhetta
0,5 dl hunajaa
1,5 rlk gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
80g maidotonta margariinia

Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää sulatettu margariini, kananmuna ja sekoita. 
Anna taikinan kovettua jääkaapissa n. 45 min. Leivo taikinasta pöydällä tanko ja leikkaa paloiksi. Pyörittele taikinapalat palloiksi. Nosta keksit leivinpaperoidulle uunipellille n. 9 kpl/pelti. Paista 175-asteessa noin 12 min.


2 kommenttia:

  1. Hei milloin siulta voi alkaa tilata näitä herkkuja? Entä onko kotiinkuljetusta? Tilaan heti ainakin näitä ja edellisen postauksen sitruunaisen marenkirullan, taikapannaria jajaja... :D Että tervetuloa vaan meille! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Enpä usko, että minusta tulee pitopalveluyrittäjää ikinä. Mutta nyt on Maria hyvät ohjeet, joilla voit itse tehdä. ;) Kiva olisi käydä teidän huudeilla sillain muuten. Ehkä heinäkuussa ollaan tulossa.

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.