lauantai 18. kesäkuuta 2016

Rustiikkinen raparperipiirakka




Sataa taivaan täydeltä, siispä Lappeenrannassa ainakin leivotaan. Rustiikkinen raparperipiirakka muuntautuu helposti myös maidottomaksi. Käytä pohjataikinaan maidon tilalla soija- tai kaurajuomaa ja täytteen turkkilaisen jogurtin voit korvata vaikkapa kaurafraichella. Maultaan tämä on todellinen herkku, sillä siinä yhdistyvät kirpeä raparperi, täyteläinen jogurtti, makea marenki ja herkullinen piirakkataikina. Jos noudatat vehnällistä ruokavaliota, korvaa gluteeniton vaalea jauhoseos samalla määrällä vehnäjauhoa. Piirakka ei säikähdä jääkaappisäilytystä, vaan paranee siellä entisestään. Huom. Raparperihillo on hyvä keittää etukäteen valmiiksi. 

Marenki 
3 valkuaista
1,5 dl sokeria


Erottele kananmunista valkuaiset ja vaahdota kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa.
Pohja
150 g voita/maidotonta margariinia (sulatettuna)
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl maitoa/soija- tai kaurajuomaa

2,5 dl vaaleaa jauhoseosta 
1,5 tl leivinjauhe

Sekoita kulhon pohjalla jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää muut aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Levitä pohjataikina nuolijalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille n. 25 * 25 kokoinen neliö. Levitä nuolijalla marenkivaahto pohjataikinan päälle varovasti sivellen. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja anna jäähtyä.
Täyte:
2,5 – 3 dl turkkilaista jogurttia/kaurafraichea
1 tl vaniljasokeria
3 rlk sokeria
Sekoita jogurttiin/kaurafraicheen sokerit.
Kokoaminen

Leikkaa pohja keskeltä kahtia. Irrota toinen osa ja siirrä tarjoiluastiaan. Levitä raparperihilloa pohjan päälle ja sokeroitua jogurttia hillokerroksen päälle. Nosta toinen puolikas kanneksi piirakalla. Leikkaa piirakka annospaloiksi. 

4 kommenttia:

  1. Voi raparperitaivas, miten ihanan näköinen piirakka, nam!

    VastaaPoista
  2. Niin herkulta näyttää! Ihana ohje!

    VastaaPoista
  3. No nyt on sellaiset maut taas kerran! Tulee mieleen Britakakku, mutta rapsuversiolla ja raparperi vie voiton kaikesta tai oikeastaan jakaa ykkössijan sitruunan kanssa. Jumalainen resepti. <3

    VastaaPoista
  4. Marenkia ja raparperia!! NAm!
    Leppoisaa kesäkuuta täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.