sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Keväinen jälkkäriherkku - sitruuna-mansikkatrifle

Sitruuna-mansikkatrifle on herkullinen keväinen jälkiruoka. Eilen vein ystäväpariskunnalle mukanani ison kulhon trifleä. Jälkkarin voi tehdä  myös annoslaseihin. Trifle sopii myös juhlapöydän herkuksi kevään juhliin. Ja rakkauteni juustokakkuihin tulee esiin tässäkin reseptissä. Nam.  
Koristelen usein syötävillä kukilla kakkuni ja jälkiruokani. Tämän vuoksi meillä kasvaakin paljon syötävän kauniita kukkia. 


Ainekset kuudelle

4 dl kuohukermaa
4 rlk tomusokeria
200g sitruunanmakuista tuorejuustoa
gluteenitonta sokerikakkua 8 cm * 8 cm pala (käytin perunajauhoista tehtyä täytekakkupohjaa)
2 gluteenittomia keksejä (käytin arkikeksejä)
2 sitruunan kuorta raastettuna
tuoreita mansikoita 6 kpl
kostutukseen simaa/sitruunalimpparia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunankuoriraaste.
Murenna sokerikakkua ja gluteenittomia keksejä lautasella ja kostuta simalla tai sitruunalimpparilla. Anna pehmetä hetki.
Lusikoi lasin pohjalle vaahtoa. Lisää päälle keksi-kakkumurukerros ja mansikanviipaleita. Tee samallla tavalla toinen kerros. Levitä päällimmäiseksi tuorejuusto-kermavaahtoa. Koristele haluamallasi tavalla.
Nosta lasit jääkaappiin tekeytymään muutamien tuntien ajaksi. 



6 kommenttia:

  1. Superhyvää! Sitruunan ja mansikan liitto, aah. Kivaa myös, että voi tehdä jälkkärin etukäteen, ettei tarvitse keittiössä puuhastella enää kun ruoka nautittu. Kivaa vappupäivän lltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se että jälkkärin voi tehdä etukäteen onkin iso plussa. Jää enemmän aikaa jutusteluun. Mukavaa uutta viikkoa Tiia. <3

      Poista
  2. Omnomnom.....tätä täytyy kyllä kokeilla joskus. Mansikka ja sitruuna yhdessä kuulostavat jo niin herkulliselta.
    Kaunis esillepano on puolet herkutteluhetkestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Pidän myös raikkaista mauista, suklaanystävä en ole niinkään. Mukavaa uutta viikkoa sinulle. <3

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.