Olen yrittänyt päästä eroon mustikkavarastoistani. Aamulla maistuu smoothie, mutta yksin monta kymmentä litraa on vaikea syödä pois. Mustikkapiirakkaa perhe ei enää suostu yhtään syömään. Tämä jälkiruoka tuo mieleen elokuun ja marjaämpärit. Jälkkäri on kuin pikaversio juustokakusta. Helppoa, hyvää ja maistuu myös lapsille.
6 annosta
Pohja:
100g gluteenittomia kaurakeksejä
30 g sulaa voita
Täyte:
300g mascarpone-juustoa
1 prk lime-sitruunarahkaa
1,5 dl kermaa
4 rlk tomusokeria
2 tlk vaniljasokeria
1/2 sitruunan kuori raastettuna
4 rlk sitruunamehua
Mustikkakastike:
200g mustikoita
4 rlk sokeria
2 tlk vaniljasokeria
(päälle mustikoita koriteeksi)
Keitä ensimmäiseksi mustikkakastike. Kaada mustikat kattilaan, lisää sokerit ja anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä huolella.
Murskaa keksit pieniksi ja sekoita keksinmuruihin sulatettu voi. Painele keksi-voiseos tarjoiluastioihin.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon sokerit, mascarponejuusto sekä lime-sitruunarahka, sitruunamehu sekä raastettu sitruunankuori.
Nostele sitruunatäyte tarjoiluastioihin. Lusikoi jäähdytettyä mustikkakastiketta sitruunatäytteen päälle. Viimeistele annos mustikoilla. Anna jälkiruuan maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.