lauantai 12. maaliskuuta 2016

Gluteeniton synttärikakku



En ollut aiemmin kokeillut kaulittavia massoja kakkujen päällä. Nyt uskaltauduin testaamaan, ja tästä voi tulla myös tapa. Sehän oli helppoa ja hauskaa. :)  Paria päivää aiemmin valmistin vaahtokarkinmakuisesta massasta  pionin, odottamaan kakun koristelua.  Itse pioniin meni melkein paketillinen massaa, ja koristeen tekeminen oli hauskaa ja rentouttavaa puuhaa. Tilasin nettikaupasta pionimuotit, valmistusta helpottamaan. Valmiin, kuivan koristeen, väritin hennon vaaleanpunaisella geelivärillä.

Kakkupohja:

4 kananmunaa, käytin Kuorttisen luomumunia. Ovat parhaita leivontaa, omasta mielestäni. 
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vaaleaa jauhoseosta, käytin Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Voitele kakkupohjaa varten halkaisijaltaan, 22 cm kakkuvuua, reunat ja pohja, ja jauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla. Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri, Sekoita jauhot keskenään, toisessa astiassa, ja lisää sekaan leivinjauhe. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon, sekoita taikina juuri ja juuri.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa n. 35 min. Tarkista kypsyys hammastikulla.

Halkaisin kakkupohjan kahteen osaan, ja kostuta sitruunalimpparilla.

Vadelma-dajm-täyte

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk Valio Eila Vanilja tuorejuustoa
2 isoa dajm-patukkaa pieniksi pilkottuna
1/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

200g vadelmia

Sekoita vaahdotettu kerma ja Valion Eila tuorejuusto keskenään. Lisää sokerit. Lisää dajm-murut seokseen.

Levitä täyte kostutetun kakkupohjan päälle. Painele vadelmat täytteeseen. Nosta kansi kakun päälle. Painele varovasti tasaiseksi.

Päälle:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
ripaus sokeria 
1/2 tl vaniljasokeria

1 pkt vaahtokarkin makuista massaa

Vaahdota kerma ja vuoraa kakku kermavaahdolla. Kermavaahtoa käytetään siksi, että vaahtokarkinmakuinen massa tarttuisi kiinni kakunpintaan.

Vuoraa kakku kermavaahdolla, lastan avulla.

Kauli vaahvokarkinmakuinen masssa. Levitä alle ja päälle hieman tomusokeria, kaulimista helpottamaan.

Nosta massalevy kakun päälle, ja leikkaa ylimääräiset pois reunoilta.

Koristele haluamallasi tavalla. Yhtä hyvin voit käyttää kakun päälla valmiiita koristeita, tuoreita kukkia, jos et halua tehdä koristeita itse.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...