sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Focaccia - kaurajauhoista



Tämä leipä on herkullinen ja helppotekoinen. Päällys antaa mahdollisuuden pieneen leikittelyyn. Itse käytin tomaatteja, tuoreita ja aurinkokuivattuja. Mutta mikset kokeilisi vaikkapa oliiveja, fetaa tai aurajuustoa? Leipän herkullisuus piilee varmasti merisuolassa, yrteissä ja oliiviöljyssä, joita runsaskätisesti käytetään.  


Ainekset :

4,5 dlvettä
1 tlsuolaa
1murskattu valkosipulin kynsi
0,5 dloliiviöljyä
1 pskuivahiivaa
9 dlkaurajauhoja, käytin Virtasalmen viljatuotteen höyrytettyä kaurajauhoa

Pinnalle:

minitomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja
tai niitä omia suosikkejasi, kuten oliiveja, fetaa, tms.

Yrttiöljyä leivän voitelua varten:

0,5 dl oliiviöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
merisuolaa ripaus, reilusti lempiyrttejäsi (rosmariinia, oreganoa, basilikaa..)
Ripottelin pinnalle myös kuivattua tomaattia ja chiliä. 


Ohje :
Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöistä vettä.  Sekoita veden joukkoon suola, valkosipulinkynsi, rasva ja jauhoseos, johon kuivahiiva on sekoitettu.
Vatkaa, mieluusti sähkövatkaimella. Anna kohota 15 min. lämpimässä paikassa, keittiöpyyhkeen alla. 
Kaada taikina pellin päälle, jossa on leivinpaperi. Muotoile öljytyin käsin taikinasta iso pyöreä leipä Kohota leipää liinalla peitettynä lämpimässä paikassa  vielä noin 20 minuuttia.
Halkaise tomaatit, ja painele ne sekä aurinkokuivatut tomaatit taikinaan. (tai ne omat herkkusi)
Sekoita öljyn joukkoon puristetut valkosipulinkynnet ja yritit.
Painele kohonneeseen leipään sormella tiheään syviä koloja.
Voitele sudilla yrttiöljy leivän pintaan.
Painele kuoppiin tomaatit/oliivit/fetaa/aura...
Paista leipä 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Leipä kohoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.