tiistai 22. maaliskuuta 2016

Gluteeniton ja sokeriton suklaalettukakku

Ajatus suklaalettukakusta putkahti päähäni. Teini-ikäinen tytärkin söi kakkua hyvällä ruokahalulla, koska kakussa ei ole oikeaa suklaata.  Tämä herkku on gluteeniton ja sokeriton. Karppisokerin voit toki korvata samalla määrällä tavallista sokeria.



Letut:
2 munaa
3 dl maitoa
½ tl suolaa
aitoa vaniljaa
0,5 dl karppisokeria
3 dl vaaleaa jauhoseosta
3 rlk tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

Täyte:
2 dl maitorahkaa
3,3 dl kuohukermaa
aitoa vaniljaa
reilu ripaus karppisokeria
mansikoita, vadelmia, mustikoita tai hedelmäviipaleita

Tee näin:
Vatkaa munat, maito, karppisokeri ja aito vanilja. Lisää jauhoseos, kaakaojauhe ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi.
Paista voissa letut kummaltakin puolelta.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vanilja ja karppisokeri.
Viipaloi mansikat. Lado letut päällekkäin niin, että alla on lettu, sitten kerros kerma-rahkaa ja päälle marjoja ja taas lettu päälle jne..



Koristele myös ylin lettu kerma-rahkalla ja mansikoilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.