Siirry pääsisältöön

Gluteenittomat suklaamuffinssit mustaherukkapursotteella

Tänään päätin kokeilla Valion Viola Eila mustaherukanmakuista tuorejuustoa leivonnassa. Ajatus suklaaruskean ja violetin värin yhdistämisestä houkutti, ja siksi päädyin suklaaseen.  Pääsiäisen lähestyminen on tuonut kauppoihin pieniä suklaamunia, ja ne sopivat mainiosti koristeiksi. 






Ohjeesta tulee noin 12 leivonnaista

Huom. käytä isoja muffinssivuokia.

Muffinssit:

120 g tummaa suklaata
125 g margariinia/voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta
2 dl kermaa

Päälle:

1,5 dl kuohukermaa
1 pkr Valio Viola Eila mustaherukkatuorejuustoa
3 rlk tomusokeria
parikymmentä kotimaista mustikkaa väriä antamaan
kaakaojauhetta

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kanamunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhoseos, leivonjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää suklaarouhe. 
Paista 200-uunissa n. 15 min, kokeile kypsyys hammastikulla.
Jäähdytä leivonnaiset.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tomusokeri ja marjat. Lisää joukkoon tuorejuusto, vatkaa varovasti sekaisin.
Pursota haluamallasi tavalla. Päälle siivilöi kaakaojauhetta ja koristele haluamallasi tavalla, 




Kommentit

  1. Hei Tiina! Tervetuloa +40 lipun alle.
    Ihailen teitä ruokabloggaajia! Olenkohan minä kaksi ruokaohjetta saanut laitetuksi tänne blogin puolelle, tekeleistäni ei oikein tule julkaisukelpoisia :)
    Ja nämä suklaamuffinsit ovat tosi suloisia. Nuo herkut maistuisivat nyt mainiosti aamupäiväkahvin kera.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula. Oli kiva päästä mukaan. :) Eikö se niin ole, että se maku on kuitenkin tärkeintä? Ei meidän kaikkien tarvitse huippuleipureita ollakaan. Ja minäkin välillä onnistun sössimään, kun teen paljon muutakin yhtä aikaa kuin leivon tai laitan ruokaa. ;D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…