torstai 17. maaliskuuta 2016

Mustikkamuffinssit



Tämä resepti sai alkunsa siitä,  ettei toinen tyttäreni syö lainkaan suklaata. Kun leivoin suklaamuffinsseja, piti hänelle keksiä jotain muuta. Vaniljarahka antaa mukavan lisän suutuntumaan muffinssissa, ja mangopursote maistuu herkulliselta muffinssin päällä. 

Mustikkamuffinssit vaniljasydämellä ja mangopursotteella

125 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
1 1/2 dl mustikoita, käytä sulaneita pakastemustikoita
1 prk Valion vaniljanmakuista laktoositonta rahkaa

Päälle:
2 dl kuohukermaa
3 rlk tomusokeria
1 prk Valio Viola Eila mangonmakuista tuorejuustoa

Huom. Käytä isoja muffinssivuokia.

Tee näin:

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi muna kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan mustikat vuorotellen kerman kanssa. Nosta pellille leivinpaperin päälle muffinssimuotit, nosta ruokalusikalla taikinaa pohjalle ja lisää runsas teelusikallinen vaniljarahkaa päälle, lisää taas mustikkataikinaa rahkan päälle. 
Paista 200 °C:ssa n. 15 minuuttia.
Jäähdytä muffinssit ennen pursottamista. 

Näin kauniinväristä  mustikkaisesta taikinasta tuli. 

Pursote - tee näin:

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri. Vatkaa varovasti mangotuorejuusto sekaan. Pursota ja koristele muffinssi haluamallasi tavalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...