Tämä resepti sai alkunsa siitä, ettei toinen tyttäreni syö lainkaan
suklaata. Kun leivoin suklaamuffinsseja, piti hänelle keksiä jotain muuta. Vaniljarahka antaa mukavan lisän suutuntumaan muffinssissa, ja mangopursote maistuu herkulliselta muffinssin päällä.
Mustikkamuffinssit vaniljasydämellä ja mangopursotteella
125 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
1 1/2 dl mustikoita, käytä sulaneita pakastemustikoita
1 prk Valion vaniljanmakuista laktoositonta rahkaa
Päälle:
2 dl kuohukermaa
3 rlk tomusokeria
1 prk Valio Viola Eila mangonmakuista tuorejuustoa
Huom. Käytä isoja muffinssivuokia.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi muna
kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan mustikat vuorotellen kerman kanssa. Nosta pellille leivinpaperin
päälle muffinssimuotit, nosta ruokalusikalla taikinaa pohjalle ja lisää runsas teelusikallinen vaniljarahkaa päälle, lisää taas mustikkataikinaa rahkan päälle.
Paista 200 °C:ssa n. 15 minuuttia.
Jäähdytä muffinssit ennen pursottamista.
Jäähdytä muffinssit ennen pursottamista.
Näin kauniinväristä mustikkaisesta taikinasta tuli. |
Pursote - tee näin:
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri. Vatkaa
varovasti mangotuorejuusto sekaan. Pursota ja koristele muffinssi haluamallasi
tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.