perjantai 18. maaliskuuta 2016
Tulinen kasviskeitto
Ikkunalaudalla kasvaa yrttejä, ja hetken aikaa pyöriteltyäni koriateria käsissäni, alkoi mieli tehdä tulista kasviskeittoa. Kuuma ja tulinen kasviskeitto maistuu etenkin näin talvisin.
Tähän keittoon on lisätty hieman voimakkaampia makuja. Tulisuuden asteen voit itse valita, chilin laadulla ja määrällä.
Ohje on 4 - 6 hengelle
Ainekset:
2 rlk oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä pilkottuna
1/2 tl juustokuminaa
2-3 tl mietoa chilijauhetta
1 porkkana viipaloituna
1 iso peruna pilkottuna
400 g tuoreita tomaattteja pilkottuna tai sama määrä purkkitomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa kuutioituna
1/4 pienestä kaalinkerästä
1 l kasvislientä/kanalientä/vettä
200 g pakastemaissia
150 g papuja, tuoreena tai pakasteena
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria
vihreää chiliä viipaloituna koristeluun
tortillasipsejä tarjoiluun
Tee näin:
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota parin minuutin ajan. Ripottele juustokumina ja chilijauhe. Sekoita joukkoon peruna, tomaatit, porkkanat, kesäkurpitsa ja kaali. Paista pari minuuttia. Hämmennä koko ajan.
Kaada liemi sekaan. Anna hautua n. 20 min.
Lisää maissi ja pavut. Keitä vielä n. 10 min tai kunnes pavut ovat pehmenneet.
Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.
Annostele lautasille, ja koristele korianterilla ja vihreällä chilillä, mosta tortillasipsejä lautaselle keiton sekaan. Keiton rakenne hieman muuttuu näin ja makuun tulee kivaa suolaisuutta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kasviskeitoissa kivaa on se, että niissä saa helposti vaihtelua vaikka sitten juuri chilin määrää vaihtelemalla. Itse olen sitä koulukuntaa, että chilin ei pidä polttaa vaan maistua lämpönä :-) Siksi meillä ei kovin tulista kai tarjota koskaan...
VastaaPoistaIhan samaa koulukuntaa olen minäkin. Pidän chilistä, kun sitä ei ole liikaa. Puoliso jos on kauhan varressa, chiliä on reilusti enemmän. Siinä usein tarvitaan vettä, hieman enemmän. :)
VastaaPoista