keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Porkkanakakku



Olen leiponut Viljatuotteen rouheisella jauhoseoksella lähinnä suolaisia leivonnaisia, ja päätin kokeilla sitä porkkanakakkuun. Jauhoseos on siitä kiva, että se on runsaskuituinen. Ja sopii erinomaisesti tällaiselle ongelmavatsaiselle kuten minä.




Tarvitset ison pyöreän irtopohjavuuan tai jos teet kaksinkertaisen annoksen, saat pellillisen porkkakakkua.

Tarvitset:


200 g pehmeää voita

2 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa

3 dl rouheista jauhoseosta

1 dl mantelijauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

200 g porkkanaraastetta


Kuorrutus:


200 g Valion vaniljanmakuista tuorejuustoa

25 g pehmeää voita

0,75 dl tomusokeria


Laita uuni lämpenemään 185-asteeseen.
Vatkaa pehmeää voita, sokerija vaniljasokeria muutama minuutti. Lisää munat yksitellen, ja vatkaa pari minuuttia voimakkaasti.

Sekoita rouheinen jauhoseos, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri keskenään ja lisää seokseen.

Lisää viimeisenä porkkanaraaste, ja sekoita taikina tasaiseksi,

Voitele vuoka. Varmuuden vuoksi käytin vielä gluteenittomia korppujauhoja, etten tule yllätyksiä irroittaessa vuokaa.

Paista kakkua 180-asteisessa uunissa n. 25 min.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:

Sekoita ainekset keskenään, levitä lastalla kakun päälle. Voit koristella vaikkapa manteli- tai pähkinärouheella.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...