tiistai 29. maaliskuuta 2016

Keksiherkku


Jäin kaipaamaan Subwayn macadamia cookien makua, kun viljat kiellettiin ruokavaliostani.  Parhaiten nämä onnistuvat fariinisokerilla, mutta usein käytän myös kookossokeria.  Kuvan keksit ovat valmistettu kookossokerilla. Herkulliselta nämä maistuva kylmän maitolasin tai vanijanmakuisen soijajuoman kanssa nautittuna. Käyvtn Virtsasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta taikinaan.

Tarvitset:

2,5 dl vaaleaa glueenitonta jauhoseosta
100g voita
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 dl fariinisokeria (tai kookossokeria)
1 kananmuna
1/2 tl ruokasoodaa
100g macadamiapähkinöitä

Tee näin:

Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Pientä silppua ei sentään tarvitse tehdä, mutta pähkinät ainakin neljään tai viiteen osaan. 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi fariininsokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaniljauute ja kananmuna. Vaahdota hetki. 
Yhdistä jauhot ja ruokasooda toisessa kulhossa, ja sekoita. Lisää seos vaahdon joukkoon. Lisää taikinaan rouhitut pähkinät. 
Laita taikina jähmettymään jääkaappiin 30 - 45 min ajaksi. 
Laita uuni lämpenemään 175-asteseksi.
Ota takina jääkaapista ja ruokalusikan avulla nostele pellille leivinpaperin päälle, reiluja "kökkäreitä". 9 keksiä per pelti on hyvä määrä. Taikina turpoaa hieman uunissa. 
Paista uunissa 8 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä huoneenlämmössä purkissa. Kauanhan nämä eivät säily.. ;D










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...