maanantai 25. huhtikuuta 2016

Arkikeksit

Intiaanisokerilla leivotut keksit


Näitä keksiä pitäisi olla aina purkissa. Keksit maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa marjaisaan trifleen murennettuna.  Jos käytät leivonnassa intiaanisokeria, saan kullanruskeita ja hieman toffeenmakuisia keksejä. Tavallisesta kidesokerista keksi jää vaaleaksi ja maistuu enemmän vaniljalta. Kun lapset olivat pieniä, arjen herkuttelu oli usein tämän reseptin varassa. :) Muistan ajan, jolloin ainoa gluteeniton tuote kaupan hyllyllä oli maissinaksu. ;) 

Ainekset:


250g pehmeää voita/margariini
250g hienoa sokeria/intiaanisokeria
3 kananmunaa
450 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, käytin tähän Virtasalmen viljatuotteen valmistetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria 

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen vaahtoon munia ja jauhoseosta. Laita taikina kovettumaan leivontakuntoon jääkaappiin parin tunnin ajaksi.
Lisää reilusti jauhoseosta leivinalustalle ennen kaulimista. Leipomisen aikana jäljellä olevaa taikinaa hyvä säilyttää jääkaapissa. Kun taikina lämpenee, se jää helposti leivinalustaan kiinni. 
Kaulitse taikina paksuhkoksi ja painele keksit lasin tai piparimuotin avulla. Nosta keksin leivinpaperoidulle pellille. Kuvio keksin pintaan on painettu keksileimasimella.  Paista 200-asteessa noin 7 min. 
Säilytä keksit purkissa. 





6 kommenttia:

  1. Tälläiset keksit on juuri meidän typyjen lemppareita. Siitä jänniä muksuja, että tykkäävät vain Dominoista/Oreoista tai sitten kekseistä joissa ei ole heidän sanojensa mukaan mitään "kummaa" lisättynä. Aurinkoista uutta viikkoa Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika lailla sama meno kuin meilläkin. :) Teini syö vain Oreoita tai sitten näitä. Kiitos, kivaa viikkoa sinullekin. <3

      Poista
  2. Klikkasin tänne asti Bloglovinista tuon intiaanisokerin takia. Ensimmäisen kerran törmäsin siihen (jossain valmiissa kekseissä) Kuopion kauppahallissa äskettäin ja jäi uteloittamaan. Pitäisi vielä keksiä, että mistä sitä saa ja mistä saisi keksileimasimen, näyttää sen verran kivalta tuo koristelukin. Ja kaipa nämä tavallisista jauhoistakin voisi tehdä, meillä kun kukaan ei tarvitse glueteenitonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän intiaanisokerin mausta, ja käytän sitä paljon. Ja onhan se terveellisempää kuin valkoinen sokeri. Taisin ostaa luomu intiaanisokeria ihan K-marketista. Voi tehdä vehnäjauhoista, saman määrän pitäisi toimia. Keksileimasia myy varmasti Heirol sekä ihan tuikitavallinen Claes Ohlsson. :) Jälkimmäisestä on oma settini hankittu. Ei muuta kuin leipomaan.

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.