Perussiman ohje on tässä:
8 litraa
vettä
500 g fariinisokeria
500 g taloussokeria
10 sentin kolikon kokoinen pala tuorehiivaa
4 – 5 sitruunaa
Pulloihin:500 g fariinisokeria
500 g taloussokeria
10 sentin kolikon kokoinen pala tuorehiivaa
4 – 5 sitruunaa
sokeria
rusinoita
Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa (vetoisuus 10l ). Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput 6 l vettä kylmänä.
Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää se
vesi-sokeriseokseen, kun seos on kädenlämpöistä. Sekoita hyvin.
Puserra sitruunoista mehu. Lisää sitruunanmehu
seokseen. Anna tekeytyä vuorokauden kannella suojattuna.
Lisää pulloihin teelusikallinen sokeria ja
muutama rusina. (Mikäli simassa on runsaasti hedelmälihaa, kannattaa se siivilöidä ennen pullottamista.) Pullota sima.
Viileässä sima valmistuu reilussa viikossa. Jos simanteko on jäänyt viimetippaan, valmistuu sima huoneenlämmössä nopeammin 3-4 vuorokaudessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.