perjantai 22. huhtikuuta 2016

Sima

Sima on kevään raikas juoma, jota perinteisesti nautitaan vappuna. Meillä simaa tehdään pitkin kesää, alkukesästä raparperisimaa ja mansikka-ajan koittaessa kauniin punainen väri simaan saadaan mansikoista.

Perussiman ohje on tässä:

8 litraa vettä
500 g fariinisokeria
500 g taloussokeria 
10 sentin kolikon kokoinen pala tuorehiivaa
4 – 5 sitruunaa
Pulloihin:
sokeria
rusinoita

Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa (vetoisuus 10l ). Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput 6 l vettä kylmänä.


Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää se vesi-sokeriseokseen, kun seos on kädenlämpöistä. Sekoita hyvin.
Puserra sitruunoista mehu. Lisää sitruunanmehu seokseen. Anna tekeytyä vuorokauden kannella suojattuna.
Lisää pulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.  (Mikäli simassa on runsaasti hedelmälihaa, kannattaa se siivilöidä ennen pullottamista.) Pullota sima.

Viileässä sima valmistuu reilussa viikossa. Jos simanteko on jäänyt viimetippaan, valmistuu sima huoneenlämmössä nopeammin 3-4 vuorokaudessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.