keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Vaniljainen marjakakku


Meitähän on suklaa- tai vanilljaihmisiä, ja minä olen se jälkimmäinen. Siksi kakku, jossa on vaniljanmakua reilusti sisällä houkutteli ajatuksena.
Kakusta tuli herkullinen.

Tarvitset:

2,5 dl marjoja ,käytin pakastettuja  mustikoita, vadelmia ja mansikoita
2 rlk perunajauhoja (marjoille)
2 rlk sokeria (marjoille)

Kakkutaikinaan:
4 munaa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper, Viljatuote, Schär, Jytte tms.)
100g sulatettua voita
0,75 dl sokeria (munankeltuaisille)
2 1/2 rkl sokeria (munanvalkuaisille)
2,5 dl punaista maitoa (kädenlämpöiseksi lämmitettynä)
hyppysellinen suolaa
2 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon voisula. Siivilöi jauhoseos seoksen joukkoon. Vatkaa hetken.  Lisää maito ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta hetki. 



Sekoita valkuaiset ja hyppysellinen suolaa. Vatkaa tehosekoittimella voimakkaasti. Lisää sokerit kahdessa erässä voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa.



Kääntele varovasti marenki keltuais-jauhoseokseen. 



Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhottuun keskikokoiseen rengasvuokaan. Itse käytin Iloleipurin irtopohjapiirakkavuokaa. 



Sekoita perunajauhoja ja muutama ruokalusikallinen sokeria pakestemarjoihin.



 Nostele marjat varovasti kakun päälle. 



 Paista kakkua 50 minuuttia 140 asteessa.  Jäähdytä kakku huolellisesti jääkaapissa ennen tarjoamista. 





4 kommenttia:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...