Meitähän on suklaa- tai vanilljaihmisiä, ja minä olen se jälkimmäinen. Siksi kakku, jossa on vaniljanmakua reilusti sisällä houkutteli ajatuksena.
Kakusta tuli herkullinen.
Kakusta tuli herkullinen.
Tarvitset:
2,5 dl marjoja ,käytin pakastettuja mustikoita, vadelmia ja mansikoita
2 rlk perunajauhoja (marjoille)
2 rlk sokeria (marjoille)
Kakkutaikinaan:
Kakkutaikinaan:
4 munaa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper, Viljatuote, Schär, Jytte tms.)
100g sulatettua voita
0,75 dl sokeria (munankeltuaisille)
2 1/2 rkl sokeria (munanvalkuaisille)
2,5 dl punaista maitoa (kädenlämpöiseksi lämmitettynä)
hyppysellinen suolaa
2 tl vaniljasokeria
Tee näin:
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon voisula. Siivilöi jauhoseos seoksen joukkoon. Vatkaa hetken. Lisää maito ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta hetki.
Sekoita valkuaiset ja hyppysellinen suolaa. Vatkaa tehosekoittimella
voimakkaasti. Lisää sokerit kahdessa erässä voimakkaasti vatkaten. Vatkaa
kunnes vaahto on kovaa.
Kääntele varovasti marenki keltuais-jauhoseokseen.
Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhottuun keskikokoiseen rengasvuokaan. Itse käytin Iloleipurin irtopohjapiirakkavuokaa.
Sekoita perunajauhoja ja
muutama ruokalusikallinen sokeria pakestemarjoihin.
Nostele marjat varovasti
kakun päälle.
Paista kakkua 50 minuuttia 140 asteessa. Jäähdytä kakku huolellisesti jääkaapissa ennen
tarjoamista.
Nam! Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaKiitos, kiva että pidät. :)
PoistaOnpa herkullisen näköinen <3
VastaaPoistaVoi kiitos. Kiva, että pidit. Ja kiva kun kommentoit. :) Mukavaa päivää!
Poista