perjantai 1. huhtikuuta 2016

Siemenleipä

Siemennäkkäri on suurta herkkuani, ja otin viikon haasteeksi leipoa siemenleipää. 
Käytin jauhoina Virtasalmen viljatuotteen rouheista ja vaaleaa jauhoseosta sekä tattarijauhoja.  Jos et pidä makeasta leivästä, vähennä siirapin määrää.
 Tein leivän soijamaitoon, mutta mehevämpi siitä tulee piimällä.
 Taikinamäärä on mitoitettu litran vuokaan, omaani etsin aikani ja lopulta leivoin 1,5 litran vuokaan. Siksi hieman littanahko leipäversio. Mutta sattuu ja tapahtuu siis täälläkin. :)




1 dl auingonkukansiemeniä
1 rlk psylliumia
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl mantelirouhetta/tai pähkiinärouhetta
2 3/4 dl kuumaa vettä
2 dl rouheista jauhoseosta
1 dl tattarijauhoja
1 dl vaaleaa jauhoseosta
2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
100 g raastettua omenaa
1 1/2 dl soijamaitoa (tai piimää)
1 dl siirappia
30 g hiivaa


Mittaa siemenet,mantelirouhe ja psyllium kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään toisessa kulhossa.

Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Mittaa soijamaito tai piimä, siirappi ja omenaraaste kattilaan ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Kaada piimä/soijaseos ja jauhoseos siementen joukkoon  Sekoita taikina tasaiseksi kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla alustaen.

Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen (1l) leipävuokaan,  Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Paista 200-asteisen uunissa noin puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...