Mihin istuttaisin kaikki taimet?


Puolisoni ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän astui viikonloppuna taimivaltakuntaani. Työhuoneessa on satoja taimia; yrttejä joka lähtöön sekä vihanneksia:tomaatteja, kurkkua, paprikoita, chiliä. Jossain laatikossa taitaa kasvaa amppelimansikoitakin. Kuin varkain olin onnistunut kasvattamaan varsin mahtipontisen taimitarhan.. Koulinnan jälkeen sitä itsekin ymmärsin, että hupsista. Tuli taas vähän innostuttua.Pihalla on yksi heinäseivästeline, aluksi se toimi lyhtytelineenä. Seuraavana talvena telineen ympärille kiertyi kaksi sarjaa jouluvaloja, meillä oli siis heinäseiväskuusi pihalla. Tuo teline päätyy kuitenkin purkuun pian. Ehkä se palaa tien varteen taas syksyllä, lyhyn kera valoa näyttämään. 


Viime kesänä  telineen ympärillä ruukuista kasvoi ylöspäin köynöksiä, ja kotikutoinen kukkateline oli kieltämättä sievä.  Nyt on mietinnän alla, miten sijoittaa parvelaatikot, amppelit ja muut laatikot järkevästi pitkin pihaa ja teranssia.  Yrtit siirrän parvekelaatikoihin kaiteista roikkumaan.. Mutta nuo vihannekset ja mansikat..Oma lukunsa on vielä kaikki syötävät kukat, jotka ovat vielä siemeninä pusseissa. Viime kesänä kukkia kasvoi myös Jopo- ja Jippopyörien roikkuvissa telineissä, nuo ihanuudet odottavat jo kesää pihalla. Ja tähäkin vuonna pyörät jäävät kukkaputoksen alle. Nyt tähän hätään en löydä mistään viime kesän pihakuvia. :/ Oli meillä tosin punainen Jopokin jouluvaloissa etupihalla joulun pyhinä.

Mutta jotain hauskaa ja käytännöllistä olisi keksittävä taimitarhalleni. Huokaus.
Mietin jo kuormalavoistakin tehtyjä telineitä. Kierrätys on kuitenkin lähellä sydäntä. DIY-ideoita olen tutkinut jo huolella netistä. Kasvulaatikkoja tarvitsisin ainakin. Hyvä vaihtoehto olisi tietenkin kasvimaa tai jopa kasvihuone. Näillä mietteillä tänään. Muutaman päivän päästä alkaa Helsingissä kevätmessut, mieli tekisi hakea hieman ideoita sieltä.

Mukavaa päivää sinulle! :)


Kommentit

Suositut tekstit