Keväiseen juhlapöytään kuuluu usein myös voileipäkakku. Tässä vinkkejä juhlatarjoiluun. Tosin maistuvat voileipäkakkupallerot ja kylmäsavulohitahna ilmat juhliakin. :)
Voileipäkakkupalleroihin voit käyttää, oikeastaan mitä tahansa gluteenitonta lempparileipääsi. Valmistin palleroita kylmäsavuporosta ja ilmakuivatusta kinkusta. Tarjolle pallerot voi asetella esim. cake pops-tikuissa, muffinssivuoissa tai haarukkaan valmiiksi tökättynä. Haarukat voi asetella tarjolle vaikkapa lasipurkiin. Voileipäkakut valmistuvat helpommin Provenan viipaloiduista kauraleivistä.
Kylmäsavuporopallerot:
10 kpl
2 isoa gluteenitonta leipäpalaa
100g kylmäsavuporoa
ripaus pippurisekoitusta
200g kanttarellinmakuista
tuorejuustoa
30 g juustoraastetta
Päälle: ruohosipulisilppua
Leikkaa poro ja
ruohosipuli pieneksi silpuksi. Murenna leipäpalat pieniksi murusiksi.
Sekoita kaikki muut ainekset keskenään kulhossa.
Pyörittele massasta palloja, ja kieritä ruohosipulisilppu pinnalle.
Voileipäkakkupallerot ilmakuivatusta kinkusta
10 kpl
2 isoa gluteenitonta leipäpalaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
2 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
ripaus pippuria
200g valkosipulinmakuista tuorejuustoa
30 g juustoraastetta
Leikkaa ilmakuivattu kinkku pieneksi silpuksi ja murenna leipä murusiksi. Pilko aurinkokuivattu tomaatti pieniksi paloiksi. Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele massasta palloja, ja kierittele pallerot rucola- ja paprikasilpussa. Päälle nostin myös hieman tomaattista tapenadea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.