torstai 21. huhtikuuta 2016

Voileipäkakkuvinkkejä

Keväiseen juhlapöytään kuuluu usein myös voileipäkakku. Tässä vinkkejä juhlatarjoiluun. Tosin maistuvat voileipäkakkupallerot  ja kylmäsavulohitahna ilmat juhliakin. :)

Voileipäkakkupalleroihin voit käyttää, oikeastaan mitä tahansa gluteenitonta lempparileipääsi. Valmistin palleroita kylmäsavuporosta ja ilmakuivatusta kinkusta. Tarjolle pallerot voi asetella esim. cake pops-tikuissa, muffinssivuoissa tai haarukkaan valmiiksi tökättynä. Haarukat voi asetella tarjolle vaikkapa lasipurkiin. Voileipäkakut valmistuvat helpommin Provenan viipaloiduista kauraleivistä. 





Kylmäsavuporopallerot:

10 kpl

2 isoa gluteenitonta leipäpalaa 
100g kylmäsavuporoa
ripaus pippurisekoitusta
200g kanttarellinmakuista tuorejuustoa
30 g juustoraastetta

Päälle: ruohosipulisilppua

Leikkaa poro ja ruohosipuli pieneksi silpuksi. Murenna leipäpalat pieniksi murusiksi. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään kulhossa.
Pyörittele massasta palloja, ja kieritä ruohosipulisilppu pinnalle. 






Voileipäkakkupallerot ilmakuivatusta kinkusta


10 kpl 

2  isoa gluteenitonta leipäpalaa 

100 g ilmakuivattua kinkkua
2 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
ripaus pippuria
200g valkosipulinmakuista tuorejuustoa
30 g juustoraastetta


Päälle: rucola- ja paprikasilppua  ja tomaattista tapenadea päälle 


Leikkaa ilmakuivattu kinkku pieneksi silpuksi ja murenna leipä murusiksi. Pilko aurinkokuivattu tomaatti pieniksi paloiksi. Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele massasta palloja, ja kierittele pallerot rucola- ja paprikasilpussa. Päälle nostin  myös hieman tomaattista tapenadea. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.