Pian on vappu ja juhlaan kuuluvat, etenkin lapsiperheissä, sima ja munkit. Tässä pehmeiden gluteenittomien munkkien resepti. Voit laittaa munkkeihin, kyljestä pursottamalla, hillo- ja/tai vaniljakreemisydämen. Itse laitoin kumpaakin. :)
Näissä munkeissa on hillo- ja vaniljakreemisydän. Hillona käytin
ja kreemin tein purkin ohjeen mukaisesti. Toki kreemin voi tehdä itse, mutta oikaisin tässä hieman.
14 isoa munkkia
Taikina:
1/2 l maitoa/vettä
0,5 dl sokeria
4 ½ dl pullajauhoseosta, käytin Virtasalmen viljatuotteen valmistetta
ripaus kardemummaa
1 pss kuivahiivaaa
ripaus suolaa
4 ½ dl pullajauhoseosta, käytin Virtasalmen viljatuotteen valmistetta
ripaus kardemummaa
1 pss kuivahiivaaa
ripaus suolaa
Täytteeseen:
hilloa
vaniljakreemiä (valmistin kreemin purkin ohjeen
mukaan)
1 l öljyä paistoon + koristeluun sokeria/tummaa suklaata ja
nonpparelleja
Lämmitä maito/vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon psylliumjauhe, sokeri ja kuivahiiva. Anna seoksen olla liinan alla noin 10min. Sekoita jauhot, ja kardemumma, suola ja kaada nesteen joukkoon.
Leivo taikinan leivinalustan päällä noin pari senttiä paksuksi levyksi.
Muista
laittaa taikinan alle pullataikinaseosta, ettei taikina jää kiinni alustaan. Ota
lasin avulla munkkeja taikinasta.
Pursota munkin sisään, ison pyöreän tyllan ja pursotuspussin avulla, vaniljakreemiä ja hilloa. (tai vain jompaakumpaa) Sulje tyllan aukko munkista painamalla
napakasti reunat yhteen.
Anna munkkien kohota liinan alla. Kuumenna öljy ja paista munkit öljyssä
kauniin ruskeiksi.
Valuta ylimääräinen rasva pois ja sokeroi munkit. Sulatin ½ levyä
tummaa suklaata vesihauteessa ja ”dippasin” munkkeja suklaaseen, ripottelin
päälle nonpparellejä.
Mukavia leivontahetkiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.