maanantai 18. huhtikuuta 2016

Vapun gluteenittomat munkit

Pian on vappu ja juhlaan kuuluvat, etenkin lapsiperheissä, sima ja munkit. Tässä pehmeiden  gluteenittomien munkkien resepti. Voit laittaa munkkeihin, kyljestä pursottamalla, hillo- ja/tai vaniljakreemisydämen. Itse laitoin kumpaakin. :) 

Näissä munkeissa on hillo- ja vaniljakreemisydän. Hillona käytin 
 ja kreemin tein purkin ohjeen mukaisesti. Toki kreemin voi tehdä itse, mutta oikaisin tässä hieman. 


14 isoa munkkia
Taikina:


1/2 l maitoa/vettä
0,5 dl sokeria
4 ½ dl pullajauhoseosta, käytin Virtasalmen viljatuotteen valmistetta
ripaus kardemummaa
1 pss kuivahiivaaa
ripaus suolaa



Täytteeseen:

hilloa
vaniljakreemiä (valmistin kreemin purkin ohjeen mukaan)

1 l öljyä paistoon + koristeluun sokeria/tummaa suklaata ja nonpparelleja

Lämmitä maito/vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon psylliumjauhe, sokeri ja kuivahiiva. Anna seoksen olla liinan alla noin 10min.  Sekoita jauhot, ja kardemumma, suola ja kaada nesteen joukkoon. 

Leivo taikinan leivinalustan päällä noin pari senttiä paksuksi levyksi.
 Muista laittaa taikinan alle pullataikinaseosta, ettei taikina jää kiinni alustaan. Ota lasin avulla munkkeja taikinasta.


 Pursota munkin sisään, ison pyöreän tyllan  ja pursotuspussin avulla, vaniljakreemiä ja hilloa. (tai vain jompaakumpaa) Sulje tyllan aukko munkista painamalla napakasti reunat yhteen.

Anna munkkien kohota liinan alla. Kuumenna öljy ja paista munkit öljyssä kauniin ruskeiksi. 


Valuta ylimääräinen rasva pois ja sokeroi munkit. Sulatin ½ levyä tummaa suklaata vesihauteessa ja ”dippasin” munkkeja suklaaseen, ripottelin päälle nonpparellejä.

Mukavia leivontahetkiä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.