Kuoritaikina:
2 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
1 tl psylliumia
1 ½ dl tattarijauhoa
1 ½ tumma TEF-täysjyväjauhoa (molemmat
jauhot olivat Virtasalmen viljatuotteen valmisteita)
Täytteeksi jäähtynyttä riisipuuroa, johon
sekoitettu 1 raaka kananmuna. Ohjeeseen sopiva määrä keittämätöntä riisiä on 2
dl. Keitä riisi pussin ohjeen mukaisesti.
Voiteluun: voisulaa
Leivontaan: tattarijauhoa kaulitsemista varten
Sekoita veteen suola ja psyllium, anna
psylliumin turvota hetki. Sekoita jauhot
keskenään. Sekoita joukkoon jauhoseosta pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sekoita taikina kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Pyöritä taikinasta, leivin alustan päällä,
pöydällä tanko ja jaa tanko n. 15 saman kokoiseen palaan. Kaulitse yksi taikinapala kerrallaan
piirakankuoreksi, täytä ja rypytä. Paista piirakat 250 asteessa noin 15 min
ja voitele paistamisen jälkeen voisulalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.