Gluteenittomia karjalanpiirakoita

Olen leiponut karjalanpiirakoita aiemmin ainostaan tattarijauhosta, mutta tänään kokeilin sekoittaa hieman eri jauhoseoksia tattarijauhon sekaan. Piirakoista tuli hyviä näinkin. Pidemmän aikaa olen paistellut kaupan pakastealtaiden valmispiirakoita, mutta kotitekoiset ovat aina parhaita.  Ohjeesta tulee 15-20 piirakkaa, teen usein 2-3 kertaisen määrän, jotta piirakoita riittää pakastimeen.

Tarvitset:

2 dl vettä
1dl tattarijauhoa
1 dl vaaleaa jauhoseosta
1 dl tummaa jauhoseosta
½ tl suolaa
1 tl psylliumia

Sekoita veteen suola ja psyllium. Anna turvota joitain minuutteja. Sekoita jauhot pienissä erissä vesi-suola-psylliumseokseen.

Täyte:

2,5 dl puuroriisiä
vettä
maitoa
ripaus suolaa

1 kananmuna

Suolalla maustettua jäähtynyttä riisipuuroa. Sekoita puuroon yksi raaka kanamuna. Tähän taikinamäärään sopiva riisimäärä on 2,5 dl. 




Pyöritä taikinasta tanko ja jaa tanko n. 15 yhtä suureen palaan. Kaulitse taikinapala kerrallaan piirakankuoreksi, täytä ja rypytä. Huom. tarvitset jauhoja taikinapalan alle, jotta kaulinta onnistuu. Paista  piirakat 250-asteessa noin 10 min. Voitele piirakat heti uunista ottamisen jälkeen voisulalla.




Kommentit

Suositut tekstit