maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kolmen ruoka-aineen juustokakku

Some-hitiksi muodostunut resepti on testattu nyt myös meillä. Raaka-aineiden vähäinen määrä ei kerro mitään kakun mausta, sillä se on uskomaton. Tämän helpompaa juustokakkua ei ole. Lueskelin reseptejä netistä, ja päädyin valmistamaan kuuden munan kakun. Kun laskeskelin pienen rengasvuuan tilavuutta ja aineksien määrää, tulin siihen tulokseen, että kakusta tulisi aika littana kolmella kananmunalla. 



Tarvitset:
6 luomukananmunaa
240 g valkosuklaata
240 g tuorejuustoa

Tarvitset pienen rengasvuuan, halkaisijaltaan 18 cm. 

Esilämmitä uuni 170-asteiseksi. Erottele keltuaiset ja laita valkuaiset isoon kulhoon jääkaappiin odottamaan marengin tekoa.
Laita murusteltu suklaa isoon kulhoon. Sulata se vesihauteessa. Lisää sitten tuorejuusto ja sekoita. Ota kulho pois lämmöltä ja lisää keltuaiset. Sekoita kunnolla.
Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes kulhon voi kääntää ympäri eikä vaahto putoa alas.
Lisää näin saadusta marengista 1/3 tuorejuustosekoitteeseen ja sekoita hyvin. Sitten lisää loput marengista, puolet kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen
Kostuta leivinpaperi ruokaöljyllä ja vuoraa sillä kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kolauta vuokaa hieman pöytää vasten niin että ilmakuplat lähtevät.
Aseta kakkuvuoka syvään uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä uunivuokaan. Paista 170 asteessa 15 min, sitten 160 asteessa 15 min. Lopuksi käännä lämpö nollille ja anna kakun paistua ”jälkilämmöissä” vielä 15 min.
Anna kakun jäähtyä ritilällä
Voit tarjoilla kakun uunituoreena tai jääkaapissa jäähdytettynä. Koristele kakku tomusokerilla. 





2 kommenttia:

  1. Täytyypä tätä jossain vaiheessa kokeilla, mutta ensin täytyy pari päivää keventää pääsiäisen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Maku yllätti positiivisesti. Kakku on aika tiukkaa tavaraa, ravintosisällöllisesti... Tässä pitää hieman itsekin kevennellä pääiäisen jäljiltä. :)

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.